Διυλιστήριο: ΔΝΤ: Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν εκπληρώσει τον όρο του Ταμείου για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

ΔΝΤ: Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν εκπληρώσει τον όρο του Ταμείου για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους


Τι δηλώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου, Μορίς Όμπστφελντ

«Η προσδοκία ήταν ότι θα δοθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) νέο δάνειο στην Ελλάδα, εάν αποδειχθεί ότι καταγράφει επαρκείς προόδους στο θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και εάν οι δανειστές της προχωρήσουν σε επαρκείς ελαφρύνσεις του χρέους ώστε να καταστήσουν το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο. Ο τελευταίος τουλάχιστον όρος δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί».

Αυτό δήλωσε ο Μορίς Όμπστφελντ, επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα "Die Zeit".

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την ενημέρωση της περασμένης Πέμπτης, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, είχε υπογραμμίσει την πρόοδο στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας ωστόσο πως «δεν έχουν καλυφθεί όλες οι διαφορές και δουλεύουμε σκληρά για καλό αποτέλεσμα, ώστε η χώρα να συνεχίσει τη διατηρήσιμη ανάπτυξη».
Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για ένα καλό αποτέλεσμα στο θέμα της ελάφρυνσης χρέους, είχε πει, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ενεργοποίηση του ελληνικού προγράμματος, που παραμένει εν αναμονή, είχε πει ότι «κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφασιστεί σε συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου».

Υπενθύμισε πάντως ότι η απόφαση στηρίζεται σε δυο σκέλη: τις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες γίνεται πρόοδος και την ελάφρυνση χρέους, που θα κάνει βιώσιμο το χρέος.

Ντε Γκίντος: Ξεκίνησε ανάλυση μέτρων για τη μείωση του ελληνικού χρέους

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο από καμία άποψη - «Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ«Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο από καμία άποψη» δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες.

«Έχει ξεκινήσει η τεχνική ανάλυση για τα διάφορα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την μείωση του βάρους του χρέους στην ελληνική οικονομία. Ένα από τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν τα ομόλογα που είναι συνδεδεμένα με την οικονομική ανάπτυξη, στα οποία τα επιτόκια ακόμη και το κεφάλαιο συνδέονται με την εξέλιξη του ΑΕΠ.

Σε ότι αφορά την τραπεζική ένωση, ο ντε Γκίντος εξέφρασε την πεποίθηση ότι μια συμφωνία για το ζήτημα θα έχει επιτευχθεί πριν τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης τον Ιούνιο.

Ολλανδός ΥΠΟΙΚ: Να συνεχίσουν τις μεταρρρυθμίσεις

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Βόπκε Χούκστρα, τόνισε ότι η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Σε συνέντευξή του στο RTL ο κ. Χούκστρα επισήμανε ότι υπάρχει λόγος για αισιοδοξία και δικαιωματικά, αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα.

«Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα πρέπει να συνεχιστούν διότι τα επίπεδα του χρέους είναι πολύ υψηλά. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα πρέπει να γίνουν τους επόμενους έξι μήνες και στη συνέχεια θα είναι η στιγμή να κοιτάξουμε μπροστά», υπογράμμισε.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus