Διυλιστήριο: Πρόταση νόμου από τους ΑΝΕΛ για κατάρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών του Βενιζέλου

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

Πρόταση νόμου από τους ΑΝΕΛ για κατάρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών του ΒενιζέλουΠρόταση νόμου κατέθεσαν οι ΑΝΕΛ, ζητώντας την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και συγκεκριμένα να μην απαλλάσσονται τα μέλη της κυβέρνησης που βαρύνονται με την κατηγορία της δωροληψίας.

Στην πρόταση νόμου που κατατέθηκε με τις υπογραφές του Πάνου Καμμένου αλλά και του συνόλου της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, σημειώνεται πως τα μέλη της κυβέρνησης που εκκρεμεί εναντίον τους κατηγορία για δωροληψία θα πρέπει να υπάγονται στην τακτική Δικαιοσύνη.

Ουσιαστικά, ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος προτείνει το εν λόγω αδίκημα να μην υπόκειται στο άρθρο 86 του Συντάγματος περί ποινικής ευθύνης Υπουργών και Υφυπουργών, ακυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις αποσβεστικές ημερομηνίες που προβλέπονται.

Κατά τις πληροφορίες, η πρόταση συνδέεται με τις πρόσφατες εξελίξεις για την υπόθεση της ακυρωθείσας πώλησης οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, καθώς ο Πάνος Καμμένος προτίθεται να απεκδυθεί -σύμφωνα και με την επιστολή που έχει προωθήσει στον Νίκο Βούτση- όποιας προστασίας παρέχει στα μέλη της κυβέρνηση ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος και το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος κατέθεσαν πρόταση νόμου ώστε τα μέλη της Κυβέρνησης να μην απαλλάσσονται από την κατηγορία της δωροληψίας και να υπάγονται στην τακτική δικαιοσύνη, όπως ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Ειδικότερα η τροποποίηση έχει ως εξής: «Το έγκλημα της δωροληψίας του άρθρου 235 του Π.Κ. τελούμενο από μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργό δεν συγκαταλέγεται σ’ εκείνα που ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων τους».

Πάγια θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι η κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ποινικής ευθύνης Υπουργών και Υφυπουργών για ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να λογοδοτούν όπως όλοι οι πολίτες στα κοινά δικαστήρια, χωρίς καμία ανάμιξη της Βουλής.

Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί σταθερή και επαναλαμβανόμενη θέση του Κινήματος, η οποία έχει κατατεθεί και κατά την διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus