Διυλιστήριο: Συνεργασίες αλά 2012 αναπολεί ο Σαμαράς και «κλείνει το μάτι» σε κεντροαριστερά

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Συνεργασίες αλά 2012 αναπολεί ο Σαμαράς και «κλείνει το μάτι» σε κεντροαριστερά


Μπορεί να νόμιζε κανείς ότι η παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας -εκείνο το καλοκαίρι της 5ης Ιουλίου του 2015 μετά την παταγώδη ήττα του «Ναι» στο δημοψήφισμα- θα σήμανε και την απομάκρυνσή του από την κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και από τις διεργασίες στο εσωτερικό της ΝΔ, κάτι τέτοιο ωστόσο έχει διαψευσθεί και μάλιστα με ξεκάθαρο τρόπο.

Ίσως όχι εκκωφαντικό, γιατί οι δημόσιες παρεμβάσεις του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά είναι ελάχιστες, αλλά περισσότερο υποδόρια και σιγά σιγά. Μέσω συνεργατών, κύκλων, βουλευτών και δημοσιογράφων.

Όταν όμως έρχονται τα «σκούρα» παρεμβαίνει και ο ίδιος, όπως έκανε τις μέρες του Πάσχα. Λίγο μόνο καιρό μετά την σχετική εγκατάλειψη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη της ακραίας δεξιάς ρητορικής για μία σειρά από ζητήματα (μεταξύ αυτών του Σκοπιανού και της Novartis), αλλά και του αποκλεισμού σεναρίων προσχώρησης στελεχών όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος στη ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργός φρόντισε να… ξανα-ανοίξει την «πόρτα» στην Κεντροαριστερά, μέσω άρθρου του που δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Χρησιμοποιώντας και «παίζοντας» σε όλο το άρθρο μία λέξη η οποία αποτέλεσε το προσωπικό του moto την περίοδο της Πολιτικής Άνοιξης, την «υπέρβαση», ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε ξανά ζήτημα συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής, εκθειάζοντας τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης του 2012 ως μιας «επιτυχημένης συνταγής», την οποία θα ήθελε να δει να επαναλαμβάνεται.

Όταν βέβαια αναφέρεται στο Κίνημα Αλλαγής, σίγουρα δεν το εννοεί στο σύνολό του, αφού το «κλείσιμο του ματιού» πηγαίνει σε πολύ συγκεκριμένους επίσης υπέρμαχους μιας επανάληψης της διακυβέρνησης του 2012 όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος όπως και ο Σαμαράς, προσδοκά σε μία ιδιόμορφη πολιτική ρεβάνς έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στο πρόσωπο του οποίου αμφότεροι χρεώνουν την πολιτική τους πτώση.

Ο αντι-ΣΥΡΙΖΑ πόλος που οραματίζεται ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί σίγουρα κοινό όραμα με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι πυκνές εμφανίσεις του οποίου τώρα τελευταία, αλλά και οι σαφείς διαφορές του με την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και την ίδια τη Φώφη Γεννηματά, δείχνουν ότι το σενάριο της επανάληψης του 2012 βρίσκεται στις άμεσες επιθυμίες και των δυο τους.

Πηγή www.altsantiri.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus