Διυλιστήριο: Τούρκοι - γκέι ασελγούν στην επέτειο Γενοκτονίας

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Τούρκοι - γκέι ασελγούν στην επέτειο Γενοκτονίας



Με την ανοχή Μπουτάρη ο πρόξενος της Αγκυρας διαφημίζει το «Ετος Τροίας» στις εκδηλώσεις για τη σφαγή των Ποντίων

Nτροπή και όνειδος! Την ώρα που η Θεσσαλονίκη τιμά την Ποντιακή Γενοκτονία, ο Τούρκος πρόξενος Ορχάν Οκάν, με την ανοχή του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, διαφημίζει το «Ετος Τροίας», που ανακήρυξε το 2018 ο Ερντογάν, μέσα από τις εκδηλώσεις της 6ης γιορτής πολυγλωσσίας που διοργανώνει ο δήμος στο λιμάνι και στο δημαρχείο.

Η γιορτή πολυγλωσσίας, που διαρκεί τρεις ημέρες, άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 20 Μαΐου, διοργανώνεται για έκτη χρονιά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και συμμετέχουν 16 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, η οποία δεν αρκέστηκε στις εκδηλώσεις (μουσικές, χορευτικές κ.ά.), όπως οι άλλες χώρες, αλλά βρήκε τρόπο να προσβάλει την ίδια τη γιορτή πολυγλωσσίας, τη Θεσσαλονίκη, αλλά κυρίως τη μνήμη των θυμάτων και των μαρτύρων της Ποντιακής Γενοκτονίας!

Ετσι, μέσα από το περίπτερό της, η Τουρκία, με την ανοχή του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, θα ενημερώνει για το έτος «Τροίας 2018», που ουσιαστικά αποτελεί έναν κανιβαλισμό του Ερντογάν έναντι της Ιστορίας, μέσα από μια καμπάνια του τουρκικού υπουργείου Τουρισμού. Μάλιστα, ο Τούρκος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Ορχάν Γιαλμάν Οκάν έχει στείλει προσκλήσεις σε φορείς.

Ενωμένοι
Την ίδια ώρα, η Θεσσαλονίκη σήμερα τιμά, σεμνά και ταπεινά, τη μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας, αποζητώντας τη δικαίωση και τη συγγνώμη των Τούρκων αλλά και της διεθνούς κοινότητας. Ενωμένες όλες οι ποντιακές οργανώσεις, πραγματοποιούν κοινή εκδήλωση μνήμης στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, και μισή ώρα μετά θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Αγίας Σοφίας προς το τουρκικό προξενείο.

«Πρώτη φορά οι Πόντιοι ενωμένοι πραγματοποιούμε την εκδήλωση, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα και ζητώντας δικαίωση. Δεν έχουμε αισθήματα μισαλλοδοξίας. Εμείς ζητάμε δικαίωση και μια συγγνώμη. Οι λαοί μεταξύ τους δεν έχουν πρόβλημα και για τον λόγο αυτό ο κεντρικός ομιλητής μας είναι ο ακτιβιστής Ταμέρ Τσιλιγκίρ, που, όπως λέει, έχει ποντιακή καταγωγή. Επίσης, δεν μπορούμε να μη διαμαρτυρηθούμε για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, που παραμένουν αδικαιολόγητα φυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανούπολης» τονίζει στη «δημοκρατία» η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) Χριστίνα Σαχινίδου και προσθέτει ότι ξενίζει η κίνηση του Τούρκου προξένου.

Μήνυμα

Μήνυμα για την επέτειο της Ποντιακής Γενοκτονίας κοινοποίησε μέσω της προσωπικής ιστοσελίδας του ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, τονίζοντας όμως ότι, παρότι πέρασε ένας αιώνας, δεν εκπληρώθηκε το χρέος προς τους προγόνους μας.

«Σχεδόν εκατό χρόνια πέρασαν από την εποχή των τραγικών αυτών γεγονότων, όμως μέχρι σήμερα δεν μπορούμε να πούμε ότι το χρέος μας προς τους προγόνους μας εκπληρώθηκε. Δεν απαιτούμε εκδίκηση για όσα έγιναν, αλλά απαιτούμε δικαιοσύνη και καταδίκη παρόμοιων εγκλημάτων από πλευράς διεθνούς κοινότητας, με μοναδικό σκοπό να μην επιτρέψουμε την επανάληψή τους. Εχοντας μια τέτοια τραγική εμπειρία, είμαστε υποχρεωμένοι από επιστημονική άποψη να ερευνάμε τις αιτίες και τις συνέπειες όσων συνέβησαν, να αναφερόμαστε δημόσια στην τραγωδία των Ποντίων σε πολιτικό επίπεδο, με όλους τους δυνατούς τρόπους να διαδίδουμε πληροφορίες για το απαράδεκτο των εγκλημάτων κατά των λαών, κατά της ανθρωπότητας» αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο κ. Σαββίδης.

ΑΠΘ: Παρέλαση ομοφυλοφίλων και... πάρτι

Δεν έφτανε η πρόκληση του Τούρκου προξένου μέσα στην επέτειο της Ποντιακής Γενοκτονίας, ήρθε και μια δήθεν αυτοοργανωμένη γκέι παρέλαση, σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι, στο άγαλμα του Βενιζέλου, προσβάλλοντας κάθε ιερό και όσιο! Μάλιστα, οι διοργανωτές αυτού του εκτρώματος θα κάνουν και σόου με τρανσέξουαλ (Drag show) στις 11 το βράδυ στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ! Δηλαδή θα καταπατήσουν και το πανεπιστήμιο, οι αρχές του οποίου αδυνατούν να ελέγξουν τον χώρο όπου σπουδάζουν τα παιδιά μας!

Κάποιοι δυστυχώς δεν άντεξαν 

Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει ποιοι ήταν οι άνθρωποι που τον χτύπησαν, ο δήμαρχος είπε: "Δεν πρόσεξα ποιοι ήταν. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε η ιστορία, αλλά δεν θέλω να πώ κάτι παραπάνω. Παντού με χτύπησαν. Ήταν κάμποσοι. Με χτυπούσαν παντού. Κλωτσιές μπουνιές, τα πάντα. Αυτοί δε νομίζω ότι ήταν Πόντιοι. Με τους Πόντιους έχω καλή σχέση".



Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus