Διυλιστήριο: Τέλος στην διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ – Πιτσιλής: Αδύνατη η αξιοποίησή της πλέον

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Τέλος στην διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ – Πιτσιλής: Αδύνατη η αξιοποίησή της πλέον



Tο τέλος της διερεύνησης ενδεχόμενων φορολογικών παραβάσεων στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, ανακοίνωσε και επίσημα από τη Βουλή, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και οικονομικών υποθέσεων, ο κ. Πιτσιλής επέρριψε την ευθύνη για την παραπάνω εξέλιξη στις δύο αποφάσεις του ΣτΕ λέγοντας πως αυτές ουσιαστικά κατέστησαν τους ελέγχους αδύνατους.

Με τις αποφάσεις αυτές, δεν μπορεί να παραταθεί το ελεγκτικού δικαιώματος του Δημοσίου από τα 5 στα 10 έτη.

Όπως είπε, από την Αρχή ταυτοποιήθηκαν περί τα 1.727 ΑΦΜ όπου ο οικονομικός εισαγγελέας μέχρι και τον Μάρτιο του 2017 έδινε συγκεκριμένες εντολές για ελέγχους. Μετά το διάστημα αυτό όμως, εξήγησε, η Αρχή, παρέλαβε συλλήβδην το πακέτο της λίστας όπου περιλάμβανε 1228 ΑΦΜ που δεν είχαν δοθεί εντολές ελέγχου. «Μετά τις δύο αυτές αποφάσεις η αξιοποίηση της λίστας ως συμπληρωματικό στοιχείο κατέστη αδύνατη εκτός από τις περιπτώσεις που προέκυπτε μεγάλη διαφορά στα φορολογικά έτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσιλής.

Μάλιστα όσον αφορά αυτές τις περιπτώσεις ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ ανέφερε ότι εντοπίστηκαν μόλις 75 τέτοιες περιπτώσεις. Για τις 71, βγήκαν εντολές και σε φάση ολοκλήρωσης είναι 4.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ άφησε μάλιστα και μια περίεργη αιχμή, λέγοντας πως τα 298 ΑΦΜ της λίστας βρέθηκαν χωρίς καμία πληροφορία (δεν υπήρχε ποσό στα χαρτοφυλάκια), σημειώνοντας: «απ’ ότι ξέρω, το να διατηρεί κανείς λογαριασμό στο εξωτερικό δεν είναι ποινικό αδίκημα από μόνο του».

Τέλος για τη λίστα Μπόργιανς και τις υπόλοιπες λίστες, είπε πως ότι έχει δοθεί στην Αρχή έχει προχωρήσει ο έλεγχος χωρίς ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή www.bankwars.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus