Διυλιστήριο: Δυσφορία Καραμανλή για την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Δυσφορία Καραμανλή για την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ



Οι καραμανλικοί γυρίζουν την πλάτη τους στον Μητσοτάκη

Δύο ήταν τα γεγονότα που σημάδεψαν την παρουσία Μητσοτάκη, χθες στο κοινοβούλιο. Το πρώτο η απουσία του Κώστα Καραμανλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κυριάκου, ο οποίος επιλέγοντας να μη δώσει το παρών έστειλε αφενός μήνυμα δυσφορίας για το ακροδεξιό μπατάρισμα του κόμματος και αφετέρου… έχασε την ευκαιρία να απολαύσει την «εμπνευσμένες κραυγές» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το δεύτερο γεγονός έχει να κάνει με τη στάση που επέδειξαν καμιά δεκαπενταριά καραμανλικοί βουλευτές: την ώρα που ο αρχηγός τους ίδρωνε και αγκομαχούσε στην ολομέλεια από τις αποκαλύψεις για συντάξεις, Μακεδονικό, Φρουζή και offshore, αυτοί οι αθεόφοβοι έπιναν το καφεδάκι τους στο εντευκτήριο της Βουλής.

Τι να πει κανείς; Κανένα σέβας στο δράμα του προέδρου τους. Κατά τα λοιπά η «κεντροδεξιά παράταξη είναι ενωμένη όσο ποτέ άλλοτε» όπως λέει χαριτολογώντας κι ο Κ. Μητοστάκης.

Αντώναρος: Ποτέ άλλοτε η ΝΔ δεν βρέθηκε σε τόσο αντιευρωπαϊκή τροχιά

«Καταπέλτης» κατά της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και των επιλογών της εμφανίζεται ο Ευάγγελος Αντώναρος σε ανάρτησή του στο Facebook, παραπέμποντας και σε σχετικό άρθρο γνώμης.

Ο κ. Αντώναρος - εκ των στενών συνεργατών του Κώστα Καραμανλή - χαρακτηρίζει τη σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας «πολιτικά άπειρη και αρχομανή», που επιστρέφει στην «βαλκανοποίηση», απομακρυνόμενη από τις «φιλοευρωπαϊκές ιδρυτικές της αξίες».

Όπως αναφέρει μάλιστα «Η σημερινή ηγεσία (....) δεν αντιλαμβάνεται (ίσως όμως και να επιδιώκει) την μετατροπή της ΝΔ σ ένα χώρο όπου θα επικρατούν οι ακροδεξιές κορώνες, οι εθνικιστικοί παροξυσμοί, η αντίληψη του αναδέλφου έθνους το οποίο δήθεν όλοι επιβουλεύονται»

Τι γράφει στην ανάρτησή του:

Ποτέ άλλοτε από την ίδρυση της πριν 44 χρόνια η Νέα Δημοκρατία δεν βρέθηκε σε τόσο αντιευρωπαϊκή τροχιά όσο σήμερα. Για μικροκομματικούς και ψηφοθηρικούς λόγους; Ενδεχομένως ναι. Προσωπικά πιστεύω ωστόσο ότι πρόκειται για κάτι βαθύτερο — που άρχισε στη χώρα επί ΓΑΠ, συνεχίσθηκε επί Σαμαρά και κορυφώνεται σήμερα. Μια καχυποψία έναντι των ευρωπαϊκών ιδεωδών και μια επιστροφή στη «βαλκανιοποίηση» και την αποκοπή των μεγάλων κομμάτων και φυσικά της Νέας Δημοκρατίας από τις βαθειά φιλοευρωπαϊκές ιδρυτικές της αξίες. Η σημερινή ηγεσία, πολιτικά άπειρη και αρχομανής όπως είναι, δεν αντιλαμβάνεται (ίσως όμως και να επιδιώκει) την μετατροπή της ΝΔ σ ένα χώρο όπου θα επικρατούν οι ακροδεξιές κορώνες, οι εθνικιστικοί παροξυσμοί, η αντίληψη του αναδέλφου έθνους το οποίο δήθεν όλοι επιβουλεύονται. Τέτοιες προσεγγίσεις μπορεί να διευκολύνουν την κατάληψη της εξουσίας από κάποιους οδηγούν όμως τη χώρα και τον λαό σε μονοπάτια με δύσκολη αν όχι αδύνατη επιστροφή.


https://diulistirio.blogspot.com
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus