Διυλιστήριο: Ζόραν Ζάεφ: Η Ελλάδα είναι ο ηγέτης μας – Έχει ιστορικό ρόλο σε όλα τα Βαλκάνια

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Ζόραν Ζάεφ: Η Ελλάδα είναι ο ηγέτης μας – Έχει ιστορικό ρόλο σε όλα τα Βαλκάνια



Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, αναγνώρισε την Ελλάδα ως ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ. Αποσαφηνίζοντας ότι η μικρή του χώρα δεν έχει καμία εδαφική βλέψη προς την Ελλάδα και τονίζοντας ότι η ΠΓΔΜ από εδώ και πέρα θα σέβεται την ελληνική κληρονομιά, τόνισε -προκαλώντας προφανώς εγκεφαλικά σε Τούρκους και Ρώσους- ότι η Ελλάδα είναι ο ηγέτης των Βαλκανίων.

Ο Ζόραν Ζάεφ είπε:

«Δεν έχουμε εδαφικές βλέψεις προς την Ελλάδα. Εγγυόμαστε το απαραβίαστο των συνόρων και σεβόμαστε όλη την ελληνική κληρονομιά.

»Η Ελλάδα έθεσε τα θεμέλια της Δημοκρατίας στο κόσμο, έχει ιστορικό ρόλο σε όλα τα Βαλκάνια και είναι ο ηγέτης των Βαλκανίων.

»Γιατί είναι η πρώτη χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή».

Όταν ο Νίκος Κοτζιάς, πολύ πριν καταλήξουν οι δύο πλευρές σε συμφωνία, τόνιζε σε δημόσιες δηλώσεις του ότι τα Σκόπια θα είναι μετά την επίλυση του Σκοπιανού «γεωγραφική μας προέκταση», οι πατριδοκάπηλοι παρίσταναν ότι δεν το άκουσαν ποτέ.

Και όχι μόνο δεν το άκουσαν, αλλά και διέδιδαν χυδαία ψεύδη και ανυπόστατες φήμες, ότι δήθεν η ελληνική κυβέρνηση «πούλησε τη Μακεδονία».

Τώρα τι έχουν να πουν μετά από αυτές τις δηλώσεις;

Αρχίζουν μήπως να αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει;



Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus