Διυλιστήριο: Η Γιάννα Αγγελοπούλου επικεφαλής της φιέστας για τα 200 χρόνια από το 1821

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Η Γιάννα Αγγελοπούλου επικεφαλής της φιέστας για τα 200 χρόνια από το 1821

Το Διυλιστήριο λέει : ''... Θα προτιμούσα για τα 200 χρόνια από την επέτειο του 1821, να μην αναλωθούμε σε φιέστες. Ήλπιζα πως τα χρήματα θα πήγαιναν ώστε τα παιδιά μας αλλά και οι μεγαλύτεροι να μάθουν την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης, να μάθουν τον ρόλο που έπαιξαν οι φίλιες χώρες, ποια είναι η εισβολή του Αττιλα στην Κύπρο, ποιοι είναι οι γείτονες μας Τούρκοι οθωμανοί και ίσως αυτά τα χρήματα να δίνονταν σε κάποια μουσεία ανάδειξης της Επαναστάσης. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά αναλωνόμαστε σε φιέστες. Δυστυχώς θα χαλάσουμε πολλά λεφτά για το θεαθήναι. Και φυσικά κάποιοι πάλι θα έχουν τα δωράκια τους και φυσικά πάλι θα πέσουν οι αναμενόμενες μίζες. Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο ...'' 

Την απόφασή του το 2021 να είναι ένα έτος εθνικής γιορτής για τον Ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδος, υλοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός αναθέτοντας στη Γιάννα Αγγελοπούλου τη θέση της επικεφαλής της Επιτροπής που θα συγκροτηθεί για τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Σε συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με την κ. Αγγελοπούλου στις 11.00 στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε μια πρώτη συζήτηση για τους στόχους αυτής της επετείου - ορόσημο για τους Έλληνες, η οποία προσφέρει την ευκαιρία στη χώρα να ξανασυστηθεί στη διεθνή κοινότητα μετά την πολυετή κρίση.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «το 2021 θα είναι μια χρόνια που όλοι οι Έλληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας».

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα, στις πρωτεύουσες κάθε περιφέρειας, σε εμβληματικούς τόπους της χώρας, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης ο φορέας υλοποίησης της εθνικής πρωτοβουλίας να είναι το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ενώ στην διοργάνωση, εκτός από τα συναρμόδια υπουργεία, θα έχουν καθοριστική συμμετοχή διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών.

Η κ. Αγγελοπούλου αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την εξής δήλωση: «Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη μιας τόσο σημαντικής για τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα υπόθεσης. Όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο».
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus