Διυλιστήριο: THEON SENSORS: Δυναμική είσοδος στις ΗΠΑ με ανάληψη συμβολαίου 250 εκατ. δολ.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

THEON SENSORS: Δυναμική είσοδος στις ΗΠΑ με ανάληψη συμβολαίου 250 εκατ. δολ.

Το πρόγραμμα προώθησης στρατιωτικών υλικών που παραάγονται στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2016 από το πρώην υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. 

Στην αγορά των ΗΠΑ μπαίνει, με εμφατικό τρόπο, η THEON SENSORS (ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ) μέσω στρατηγικής συνεργασίας της με την εταιρία HARRIS Night Vision USA (νυν ESA - Night Vision), καθώς ανέλαβαν από κοινού την υλοποίηση συμβολαίου ύψους 249 εκατ. δολαρίων στο πλαίσιο του προγράμματος SBNVG για το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

To συγκεκριμένο συμβόλαιο ανατέθηκε στην εν λόγω αμερικανική εταιρία από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019, με τις παραδόσεις να ξεκινούν την άνοιξη του 2020 και να ολοκληρώνονται το Σεπτέμβριο του 2024.

Η THEON SENSORS, ως υποκατασκευαστής, πρόκειται να προμηθεύσει τον αμερικανό συνεργάτη της το νυχτερινής όρασης δίκυαλο ΝΥΧ σε μορφή Semi Knock Down Kit, όπου η τελική συναρμολόγηση και δοκιμή του προϊόντος θα υλοποιηθεί στις Η.Π.Α. στο Roanoke, Virginia.

Επιπλέον, η ΤΗΕΟΝ SENSORS θα παρέχει τα παρελκόμενα νυχτερινής όρασης και ανταλλακτικά καθ 'όλη τη διάρκεια της συνεργασίας.

H στρατηγική συμμαχία της ΤΗΕΟΝ SENSORS με τον αμερικανό συνεργάτη της και το συμβόλαιο για το πρόγραμμα Squad Binocular Night Vision Goggle (SBNVG) αποτελούν, ένα σημαντικό ορόσημο και επί της ουσίας ένα success story για την Αμυντική Συνεργασία και τις Εξαγωγές ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της THEON SENSORS, κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς το αρχικό ποσό των 249 εκατ. δολαρίων μπορεί μέχρι και να υπερδιπλασιαστεί, ανάλογα με την πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος μέχρι το 2024, δηλαδή να ξεπεράσει τελικά τα 500 εκατ. δολ.

Το συμβόλαιο προβλέπει αρχικά την παραγωγή περισσότερων από 14.000 συστημάτων.

Για να δοθεί μία σαφής εικόνα του επιτεύγματος της THEON SENSORS είναι σκόπιμο να επισημανθεί ότι το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε στις 6 Σεπτεμβρίου ότι η ελληνική εταιρεία κέρδισε το διαγωνισμό, δηλαδή δύο εβδομάδες νωρίτερα από την προκαθορισμένη τελική ημερομηνία ανακοίνωσης.

Μάλιστα στην «κούρσα» αυτή κατάφερε να ξεπεράσει έξι εταιρίες με τελικό συνδιεκδικητή την αμερικάνικη L3, εταιρεία η οποία προμήθευε επί σειρά ετών τον αμερικάνικο στρατό με τα αντίστοιχα συστήματα.

Το σημαντικό είναι σύμφωνα με τα ανώτατα στελέχη της THEON, ότι σύμφωνα με τις συζητήσεις που είχαν μετά την ανάληψη του έργου με το Αμερικάνικο Πεντάγωνο, η νίκη επί της L3 ήταν σε τεχνικό επίπεδο και όχι μόνο σε ανταγωνιστικότητα κόστους.

Εταιρία με έντονο εξαγωγικό ποσανατολισμό

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική εταιρεία, έχει ήδη πολύ σημαντικό διεθνές αποτύπωμα καθώς εξάγει το 90% των προϊόντων της με τζίρο εξαγωγών στα 400 εκατ. ευρώ και χρήση των προϊόντων της σε 50 χώρες.

Στόχος της είναι μέσα στο 2020 οι εξαγωγές να ανέβουν στα 500 εκατ. ευρώ

Ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση ανακοίνωσης της συμφωνίας δήλωσε: « Η επιτυχία της THEON SENSORS είναι μία πολύ σημαντική είδηση, καθώς αποδεικνύει ότι μία ελληνική εταιρεία αμυντικών συστημάτων μπορεί να ανταγωνιστεί εταιρίες που προμηθεύουν τις καλύτερες ένοπλες δυνάμεις του πλανήτη».

Επίσης ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον, παρόντα στην εκδήλωση, κ. Τζέφρι Πάιατ, Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα που προωθεί τη συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Πάιατ από την πλευρά του είπε ότι: «Χαιρετίζουμε τις πρόσφατες προσπάθειες της Ελλάδας για οικονομική ανάπτυξη» και ότι «η συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ στα αμυντικά συστήματα αποτελεί προτεραιότητα».

O Διευθύνων Σύμβουλος της THEON SENSORS, κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, δήλωσε: «Ήμασταν μέχρι τώρα η ηγέτιδα εταιρία στο χώρο του night vision στην Ευρώπη. Ο πάγιος στόχος και όραμά μας για τη συμμετοχή μας στην αγορά της Αμερικής γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Mετά από 4 χρόνια επίμονης και εντατικής προσπάθειας, καταφέραμε να κερδίσουμε με τους Αμερικανούς συνεταίρους μας τον διαγωνισμό του Αμερικανικού Πενταγώνου. Αυτό πιστεύουμε ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία ελληνικής εταιρίας αμυντικής βιομηχανίας στην αμερικανική αγορά».

Τα προϊόντα THEON SENSORS είναι αναγνωρισμένα και αποδεκτά ως κορυφαία night vision όργανα σε διεθνές επίπεδο, λόγω των υψηλών τεχνικών προδιαγραφών τους και της υψηλής ποιότητας κατασκευής τους. Δοκιμασμένα στο πεδίο της μάχης (battle proven), μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς τελικούς χρήστες των χωρών 5Eyes (ΗΠΑ, Καναδάς, Αγγλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία) – των χωρών δηλαδή που έχουν προχωρήσει σε πολυμερή συμφωνία συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας.

Πηγή www.topontiki.gr

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus