Διυλιστήριο: "Υποδοχή" Βενιζέλου στην Κρήτη

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

"Υποδοχή" Βενιζέλου στην Κρήτη

Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις, τόνισε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σημειώνοντας ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει το κράτος.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε με μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κατά τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη.
Ενώ κατά τη συνάντηση του με φορείς και παράγοντες του τουρισμού, μίλησε για τις προοπτικές ανάπτυξης της Κρήτης, κάνοντας λόγο για αξιοποίηση όλων των μορφών του τουρισμού στο νησί και ιδιαιτέρα του Θρησκευτικού, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία ότι θα ανακάμψει και ο εσωτερικός τουρισμός.
Ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε πως «Οι θυσίες ήταν μεγάλες και χρειάζεται ακόμη ένα διάστημα να εφαρμόσουμε δύσκολες πολιτικές. Αλλά η Ελλάδα δεν αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα, δεν αντέχει ο κόσμος νέους εισοδηματικούς περιορισμούς. Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε εισοδήματα, σε μισθούς και συντάξεις. Αυτό που πρέπει είναι να αλλάξουμε το κράτος. Να ανταποκριθούμε στην κραυγή της αγωνίας της κοινωνίας που θέλει άλλο κράτος, κι εκεί πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίσθηκε αισιόδοξος για τα θέματα της αγοράς και του τουρισμού και επεσήμανε ότι «βασικό μας μέλημα είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι «χωρίς την ανακεφαλαιοποίηση δεν θα μπορούσαμε να στηρίξουμε τη μεσαία και μικρή επιχείρηση». «Η στήριξη των επιχειρήσεων στηρίζει την απασχόληση» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε ότι «δώσαμε αγώνα με την τρόικα για να μείνει ζωντανή η συζήτηση για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση».
Αναφερόμενος στην υστέρηση εσόδων, είπε ότι είναι υπολογισμένη και υποστήριξε ότι οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε τεχνικά αίτια. Δηλαδή, όπως εξήγησε, στο γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και στο γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη εγγραφεί στον προϋπολογισμό ορισμένες δόσεις του δανείου.
Επίσης διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από πλευράς εφαρμογής του προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης.
Ερωτηθείς για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, απάντησε ότι θα γίνει αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια και διαφάνεια, ενώ για τους δημοτικούς αστυνομικούς πρότεινε να ενταχθούν στη Διοικητική Αστυνομία, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και να καλύψουν τις ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Για τη νέα Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, παρατήρησε ότι τώρα κινείται σε ένα πρωταρχικό στάδιο. «Δεν είναι αυτό που θέλουμε, αυτό που φανταζόμαστε. Θα λειτουργήσει η Επιτροπή Προσωπικοτήτων, θα διαμορφώσει το νέο σχήμα, το οποίο δεν θα έχει καμία σχέση με πελατειακές σχέσεις και κομματικές λογικές του παρελθόντος» ανέφερε και κάλεσε τους εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ να έρθουν στο μεταβατικό σχήμα που, όπως είπε, υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για να γίνει ομαλότερα η μετάβαση στο οριστικό σχήμα.
Σε αστυνομικό κλοίο-Άλλαξε το πρόγραμμά του εξαιτίας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας
Η κάθοδος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο νησί έχει σημάνει συναγερμό στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. καθώς τα μέτρα είναι ιδιαίτερα αυξημένα και μια μεγάλη δύναμη της αστυνομίας περιοδεύει μαζί του, υπό τον φόβο θερμών εκδηλώσεων από διάφορες ομάδες πολιτών.
 Κατά τη χθεσινή ημέρα, σύμφωνα με το cretalive.gr, ο κ. Βενιζέλος επρόκειτο να επισκεφθεί τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Οταν όμως έγινε αντιληπτό πως εκεί είχαν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί, τα στελέχη του κόμματος ενημερώθηκαν ότι άλλαξε ο τόπος συνάντησης και αυτή έγινε στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Στο μεταξύ, ένταση σημειώθηκε την ώρα που έφτανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Αρκαλοχώρι, καθώς είχαν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο του Κοινωνικού ιατρείου εργαζόμενοι στους δήμους αλλά και άλλοι πολίτες, οι οποίοι κρατώντας μαύρες σημαίες διαμαρτυρήθηκαν για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολίτικης και κατά του κ. Βενιζέλου.
Τα συνθήματα συνεχίστηκαν και κατά την ξενάγηση του κ. Βενιζέλου στο ιατρείο, ενώ κάποιοι επιχείρησαν να πετάξουν προς το μέρος του μπουκάλια νερού.
Εκπαιδευτικοί κρατώντας μαύρες σημαίες συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο και με τα ΜΑΤ να τους κρατούν μακριά από τον Ευ. Βενιζέλο.
Το σημερινό (Παρασκευή 12 Ιουλίου) πρόγραμμα του Ευ. Βενιζέλου στην Κρήτη :
10:30 Επίσκεψη στο Ρέθυμνο Συνάντηση - συζήτηση με Παραγωγικούς Φορείς (Αίθουσα Περιφέρειας)
18:00 Συνάντηση με στελέχη της Ν.Ε. Χανίων (Γραφεία Ν.Ε.)
19:00 Επίσκεψη στην Αντιπεριφέρεια
19:45 Πολιτική Εκδήλωση - Ομιλία (Αίθουσα ΕΒΕ)
enikos
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus