Διυλιστήριο: Διαπαιδαγώγηση και προετοιμασία

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Διαπαιδαγώγηση και προετοιμασία

Τι είχαμε πάθει σαν λαός; Υπήρχε μεγαλύτερος ξεπεσμός από εκείνο της περιόδου των "παχιών αγελάδων"; Πόσο μεγαλύτερη μπορούσε να γίνει η κατάντια μας;
Οι Αμερικάνοι που κάποτε κοροϊδεύαμε, αν μας  βλέπανε θα γέλαγαν με την μανία υπερκατανάλωσης και την μεγαλομανία που μας είχε καταβάλει.
Διακοποδάνεια, εορτοδάνεια, δάνεια για αυτοκίνητα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς μόνο και μόνο για να κάνουμε επίδειξη ότι είμαστε κάποιοι. Πολυτελή αυτοκίνητα με μια σταγόνα βενζίνης, ίσα ίσα να πάμε έξω από την καφετέρια να μαρσάρουμε. Όλα αυτά με 800 ευρώ μισθό.
Για να ζήσουμε μόνοι μας, ούτε συζήτηση, με μαμά και μπαμπά τριάντα χρονών μαντράχαλοι.
Τι μάρκα είναι το ρούχο που φοράς; Για να ξέρω αν θα σου μιλήσω.
Έχεις λεφτά; είσαι κάποιος, όλοι υποκλίνονται μπροστά σου, δεν έχει σημασία τι έχεις κάνει για να τα αποκτήσεις.
Δεν έχεις; είσαι ένα τίποτα.
Το Ποδόσφαιρο; Ατελείωτες ώρες αναλύσεων και προβληματισμού για την καλύτερη ομάδα. Καλά του κανε  ο Κόκκαλης του Ρίμπο ή ο Ρίμπο είχε δίκιο;
Όλο το έθνος προσκυνούσε σώβρακα και φανέλες όπως λέει και ο Πανούσης.
Ψηφίζαμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να μπει ο συγγενής μας στην οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία και στο τέλος ούτε καν εκεί, απλά να πιάσει δουλειά σε ένα σουπέρμάρκετ.
Τους κλέφτες, που αποδείχτηκαν  και προδότες, τους βλέπαμε, το ξέραμε οτι κλέβουν και τσακωνόμασταν για το ποιος ειναι ο μεγαλύτερος.
Το κράτος μας κατάρρεε ηθικά και οικονομικά και εμείς ξερογλύφαμε το κοκκαλάκι που μας είχαν δώσει, σφυρίζοντας αδιάφορα.

Δεν φταίμε όμως μόνο εμείς, τουλάχιστον δεν έχουμε το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης. Ανέκαθεν ακραίοι σαν λαός, με πολύ καλό πολυετές οργανωμένο σχέδιο μας βγάλανε και διογκώσανε την μια όψη μας, αυτή του χειρότερου μας εαυτού.
Χρόνια μας βομβαρδίζουνε με την τηλεόραση και την ατελείωτη μπουρδολογία της. Πληρωμένοι δημοσιογράφοι, περιοδικά που μας τρέλαναν με τα "in και out, trendy ή όχι". Τα υποτιθέμενα κόμματα της αντιπολίτευσης κομπάρσοι, σε αυτό που επιμελώς  ετοιμάζανε. Όποια φωνή τόλμαγε να τους πάει κόντρα,  δεν ξαναεμφανιζόταν ποτέ ξανά πουθενά ή γινόταν ο γραφικός της υπόθεσης.
Δυστυχώς ξυπνήσαμε με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

Τώρα όμως πρώτη φορά αρχίζω να νιώθω περήφανος που είμαι Έλληνας. Όχι για κάτι που κάναν οι προγόνοι μας, αλλά γι αυτό που αρχίζουμε να γινόμαστε εμείς τώρα. Γιατί ενώ φτωχένουμε σε υλικά αγαθά, πλουτίζουμε πνευματίκα και ηθικά. Πρώτη φορά αρχίζω να βλέπω αλληλεγγύη. Πάθος για αξιοκρατία, δικαιοσύνη και έρευνα του κόσμου για την αλήθεια. Από κάμπιες που είμασταν, έχουμε μπει πλέον στο κουκούλι και ετοιμαζόμαστε να μεταμορφωθούμε. 

Να ξέρετε ότι όποιον αγαπάει ο Κύριος τον παιδαγωγεί. 
Πόσο μεγάλη η σοφία Του. Διαμέσω αυτών που σκάβουν τον λάκο σε ολη την ανθρωπότητα, στον οποίο  θα πέσουν οι ίδιοι μέσα στο τέλος, διαπαιδαγωγεί όλους εμάς.
Διότι το καλό πάντα νικάει το κακό, έτσι μέσα από το κακό που αυτοί κάνουν προετοιμαζόμαστε εμείς μέσω από τα παθήματα μας, έτσι ώστε όταν έρθουν οι θεριστές να είμαστε το σιτάρι και όχι το ζιζάνιο. Καμιά δε διαπαιδαγώγηση δεν φαίνεται να προξενεί στην αρχή χαρά αλλά λύπη, αργότερα όμως αποφέρει τον καρπό της.

Παιδί μου, μην περιφρονήσεις την διαπαιδαγώγηση του Κυρίου και μην χάνεις το θάρρος σου όταν ελέγχεσαι από αυτόν, διότι εκείνον που αγαπά ο Κυρίος τον παιδαγωγεί, και μαστιγώνει κάθε παιδί, το οποίο δέχεται. Υπομείνατε την διαπαιδαγώγησή σας. Ο Θεός σας μεταχειρίζεται σαν παιδιά του, διότι ποιο παιδί δεν το παιδαγωγεί ο πατέρας του; Προς Εβραιους κεφ 12 5-8

Κάτι Τρέχει Με Τους Έλληνες

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus