Διυλιστήριο: Νύχτα αιματηρών συγκρούσεων στο Κάιρο – Δεκάδες νεκροί

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Νύχτα αιματηρών συγκρούσεων στο Κάιρο – Δεκάδες νεκροί

Οι δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν τα ξημερώματα κατά των υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα κάνει λόγο για τουλάχιστον 70 νεκρούς, άλλες αναφορές ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών στους 4.000.
Το πρόχειρο νοσοκομείο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην πλατεία Ράμπα Ανταουίγια δέχθηκε μεγάλο αριθμό τραυματιών.
Ο ανταποκριτής του Euronews Μοχάμεντ Σεϊκιμπραχήμ βρέθηκε εκεί και κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι περισσότεροι έχουν τραυματιστεί από πυροβολισμούς:
«Τα περιστατικά που έφθασαν εδώ είναι πολύ σοβαρά. Ελάτε μαζί μου για λίγο και θα το διαπιστώσετε και εσείς. Όλοι φέρουν τραύματα από πυρά»
Οι νέες αιματηρές συγκρούσεις έρχονται λίγες ώρες πριν εκπνεύσει το 48ωρο τελεσίγραφο του στρατού προκειμένου οι ισλαμιστές να συμμορφωθούν με τον οδικό χάρτη για την πολιτική συμφιλίωση στη χώρα.
«Συγκεντρωθήκαμε εδώ ειρηνικά για το δικαίωμα αυτού του λαού να επιλέγει τον πρόεδρο την βουλή και το σύνταγμα. Δεν μπορεί ο στρατός ξαφνικά να αποφασίζει αυταρχικά για τον πρόεδρο και την κυβέρνηση ενάντια στη θέληση του λαού», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων.
Σφοδρές οδομαχίες σημειώθηκαν και στην Αλεξάνδρεια.Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου.
Από το πραξικόπημα της 3ης Ιουλίου η χώρα του Νείλου μετρά εκατοντάδες νεκρούς, στην πλειοψηφία τους υποστηρικτές του Μόρσι.
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus