Διυλιστήριο: Αποκαλύψεις Spiegel για συνεργασία αμερικανικών και γερμανικών μυστικών υπηρεσιών

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Αποκαλύψεις Spiegel για συνεργασία αμερικανικών και γερμανικών μυστικών υπηρεσιών

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες συνεργάζονταν με την υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Ντερ Σπίγκελ. Το περιοδικό παρουσιάζει έγγραφα που δείχνουν ότι η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BfV προμηθεύτηκε το πρόγραμμα XKeyScore από τους αμερικανούς προκειμένου να είναι καλύτερη η συνεργασία των δύο χωρών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Η υπόθεση έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
«Ακούμε τώρα ότι υψηλά στελέχη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας συναντήθηκαν με την καγκελαρία. Και μετά αυτοί προσποιούνται ότι δεν ήξεραν τίποτα. Είναι γελοίο», είπε ο Χανς Κρίστιαν Στρέμπελε του κόμματος των Πρασίνων.
«Αν είναι αλήθεια ότι ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών παραβίασε τους νόμους για τα προσωικά δεδομένα, πρέπει να παραιτηθεί αμέσως«, δήλωσε ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών.
Στην καθιερωμένη καλοκαιρινή συνέντευξη Τύπου της, η Άνγκελα Μέρκελ, ρωτήθηκε για τις αποκαλύψεις Σνόουντεν σχετικά με τη χρήση του αμερικανικού προγράμματος Prism σε γερμανικό έδαφος, ωστόσο απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση, λέγοντας ότι αναμένει εξηγήσεις από την αμερικανική κυβέρνηση. «Η Γερμανία είναι μια χώρα ελευθερίας» είχε τονίσει η γερμανίδα καγκελάριος.


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus