Διυλιστήριο: Εκτός παιδικών σταθμών 30.000 βρέφη και νήπια

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Εκτός παιδικών σταθμών 30.000 βρέφη και νήπια

Τα κονδύλια των 150 εκατ. ευρώ δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όλων των αιτημάτων

Έως 30.000 βρέφη και νήπια θα μείνουν εκτός του προγράμματος ΕΣΠΑ που τους εξασφαλίζει φιλοξενία σε δημοτικούς και ιδιωτικούς σταθμούς, καθώς οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν φέτος είναι αυξημένες, ενώ τα διαθέσιμα κονδύλια παραμένουν έως τώρα στάσιμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου».

«Έως τώρα έχουμε παραλάβει 82.000 αιτήσεις, γεγονός που μας επιτρέπει να προβλέψουμε πως στην ολοκλήρωση της ταχυδρομικής παραλαβής από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ο αριθμός θα φτάσει τις 92.000» επισημαίνει ο πρόεδρος και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, κ. Ν. Βαφειάδης.

Όπως ο ίδιος αναφέρει, έπειτα από μεγάλη προσπάθεια, εξασφαλίστηκαν κονδύλια ύψους 150 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ (όσα δηλαδή και την περίοδο 2012 - 2013), με αποτέλεσμα ο ανώτερος αριθμός των θέσεων που μπορούν να επιδοτηθούν να είναι 62.000, κάτι που δημιουργεί ένα «κενό».

Πρώτο Θέμα



Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus