Διυλιστήριο: Τσαρλς Νταλάρα προς ΔΝΤ: Δώστε 20 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για επενδύσεις

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Τσαρλς Νταλάρα προς ΔΝΤ: Δώστε 20 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για επενδύσεις

Με συνέντευξή του σε γερμανόφωνη εφημερίδα, ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα ασκεί κριτική στον τρόπο χειρισμού της κρίσης από το ΔΝΤ, δηλώνει ότι η συζήτηση για το επίπεδο του χρέους στην Ελλάδα οδηγεί σε λανθασμένη κατεύθυνση, επικρίνει την πολιτική λιτότητας και ζητά να δοθούν έως και 20 δισ.ευρώ στη χώρα μας για επενδύσεις.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου - σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung - προτείνει τη σύσταση επενδυτικού ταμείου για τις χώρες του Νότου, τονίζοντας ότι μόνη η λιτότητα δεν αποτελεί λύση για την κρίση.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, σημειώνει ότι οι ιδιώτες πιστωτές συμφώνησαν στο εθελοντικό κούρεμα του χρέους και συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην επίλυση του χρηματοπιστωτικού προβλήματος. Ο Τσαρλς Νταλάρα όμως επισημαίνει ότι πριν επιβαρυνθούν οι δημόσιοι πιστωτές, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και τη δημιουργία επενδυτικών ευκαιριών. Εξηγεί ότι καμία άλλη χώρα στο παρελθόν -εκτός από περιόδους πολέμου - δεν βίωσε μείωση στην οικονομική της απόδοση σε ποσοστό 25% και προειδοποιεί ότι για όσο καιρό οι Έλληνες δεν βλέπουν φως στο τούνελ, είναι κατανοητό γιατί δεν αποδέχονται χωρίς αντίδραση κάθε μεταρρύθμιση.


Ο Τσαρλς Νταλάρα καταλήγει προτείνοντας στο ΔΝΤ να διαθέσει ποσό έως 20 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για επενδύσεις ώστε να έχει η οικονομία μια πραγματική ευκαιρία σταθεροποίησης και χαρακτηρίζει λανθασμένη την εντύπωση ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση εκτός από τη λιτότητα.

Ελευθεροτυπία
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus