Διυλιστήριο: «Ο ΟΑΕΔ δεν δημοσιεύει τα στοιχεία με εντολή του υπουργού Γ. Βρούτση» αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΑΕΔ, Γ. Μακράκης

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

«Ο ΟΑΕΔ δεν δημοσιεύει τα στοιχεία με εντολή του υπουργού Γ. Βρούτση» αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΑΕΔ, Γ. Μακράκης

«Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο και ο ΟΑΕΔ δεν δημοσιεύει τα στοιχεία με εντολή του υπουργού Γ. Βρούτση»!

Η απόδειξη πολιτικής εξαπάτησης των εργαζομένων και των ανέργων αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, στο όνομα του success story, από τον υπουργό Εργασίας ήρθε από το στόμα του προέδρου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΑΕΔ, Γ. Μακράκη.

Είναι η απόδειξη της παραποίησης των στοιχείων των ροών απασχόλησης που συστηματικά από τον περασμένο Μάρτιο διεξάγει ο κ. Βρούτσης, επιδιώκοντας να πείσει ότι δήθεν η ελληνική οικονομία πάει καλά και η αγορά εργασίας παράγει θέσεις απασχόλησης!

Ο κ. Βρούτσης παρότι έχει διαψευστεί πολλάκις από τον δείκτη της στατιστικής ανεργίας κάθε μήνα μιλά για θετικό ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων μέσα στο 2013. Με βάση τα τελευταία στοιχεία που γνωστοποίησε δε, το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων το οκτάμηνο Ιανουάριος–Αύγουστος 2013 καταγράφηκε πλεονασματικό (σύμφωνα με τον κ. Βρούτση) καθώς, όπως αναγραφόταν σχετικά, δημιουργήθηκαν 102.580 νέες θέσεις εργασίας.

Τότε, γιατί ο διορισμένος κομματικά διοικητής του ΟΑΕΔ (και γνωστός για τον τρόπο που χειρίστηκε τη φαρμακευτική δαπάνη του ΙΚΑ κατά την αμαρτωλή περίοδο 2004-2009) Θ. Αμπατζόγλου δεν δημοσιεύει την εγγεγραμμένη ανεργία;

Ο κ. Μακράκης έδωσε τη διάσταση του θέματος κατηγορώντας ουσιαστικά τον κ. Αμπατζόγλου ότι κρύβει στο συρτάρι του την εγγεγραμμένη ανεργία που τηρεί ο ΟΑΕΔ ώστε να μη θίξει το success story της κυβέρνησης που τον διόρισε. Ωστόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΑΕΔ δεν θέλησε να ανεβάσει την ένταση, αφού εκτιμάται ότι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μπορεί να έχουν ξεπεράσει ακόμη και το ενάμισι εκατομμύριο. Ωστόσο ουδείς μπορεί να διασταυρώσει τα στοιχεία, αφού ο κ. Αμπατζόγλου δεν τα γνωστοποιεί ούτε στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στον ΟΑΕΔ αντάλλαξε βαριές εκφράσεις ώστε να πάρει τα στοιχεία, χωρίς να τα καταφέρει.

Προσπάθεια παραποίησης


Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, πρώην στέλεχος του ΟΑΕΔ που τώρα μισθοδοτείται από τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση προσπαθεί εδώ και καιρό να βρει λύση ώστε να παραποιήσει και τα στοιχεία της εγγεγραμμένης ανεργίας χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό, κάτι που δεν το έχει καταφέρει έως τώρα, με αποτέλεσμα να μην έχουν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία της εγγεγραμμένης ανεργίας από τον περασμένο Μάρτιο!

Πάντως χθες, σε ευρεία συνέντευξη Τύπου οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ασφαλιστικών ταμείων επιβεβαίωσαν το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.», αφού εκτίμησαν ότι οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις θα προσεγγίσουν το 10% και στις επικουρικές το 30%, ενώ για το εφάπαξ ανέφεραν ότι θα καταργηθεί!

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασαν, οι οφειλές προς το ΙΚΑ την τελευταία τριετία αυξήθηκαν κατά 65%, ξεπερνώντας τα 8 δισ. ευρώ από 4,8 δισ. ευρώ που ήταν το 2010.

Τη προσεχή Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ ξεκινούν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας 618 υπαλλήλων, παρά την έλλειψη προσωπικού που επικαλούνται σε όλους τους φορείς του υπουργείου Εργασίας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το 2009 έχουν αποχωρήσει 5.015 εργαζόμενοι, ενώ στην καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής απασχολούνται 25 άτομα πανελλαδικά.

Του Τζώρτζη Ρούσσου.

www.diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus