Διυλιστήριο: Ερντογάν: Το Κοσσυφοπέδιο είναι το δεύτερο σπίτι μας

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ερντογάν: Το Κοσσυφοπέδιο είναι το δεύτερο σπίτι μας


Μετά τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο της Πρίστινα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πήγε στην πόλη Πρίζρεν, στην οποία υπάρχει τουρκική μειονότητα, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα και τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι.

«Αυτή τη στιγμή που βρίσκομαι ενώπιον σας, κοιτάζω τον εαυτό μου, τους φίλους μου, του συναδέλφους βουλευτές, τη γυναίκα μου, την κόρη μου, και όλους τους ανθρώπους των επιχειρήσεων που είναι κοντά μου, αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στο σπίτι μου. Το Κοσσυφοπέδιο είναι σαν το δεύτερο σπίτι μας».......«μαζί με τους αδελφούς μου  πρωθυπουργούς της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου θα εργαστούμε για την ειρήνη και ευημερία  σε όλα τα Βαλκάνια από τη Βοσνία μέχρι τα Σκόπια».........«Αδελφοί μου και αδελφές, να θυμόσαστε ότι όλοι προερχόμαστε από ένα κοινό τόπο, έχουμε μια κοινή ιστορία, κοινό πολιτισμό, έναν πολιτισμό που μας συνδέει, σαν να είμαστε αδέλφια, άνδρες μιας δομής», είπε, μεταξύ άλλων,  ο Ερντογάν στην ομιλία του. και τόνισε ότι σπουδαίοι άνδρες της Τουρκίας κατάγονται από τη γη του Κοσσυφοπεδίου, ακόμη και ο ποιητής του εθνικού ύμνου της Τουρκίας κατάγεται από το Κοσσυφοπέδιο.

Σερβία: Ο Ερντογάν ονειρεύεται την Οθωμανική Αυτοκρατορία


Η Σερβία καταδίκασε, τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έκανε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πόλη Πρίζρεν, ότι «το Κοσσυφοπέδιο είναι η Τουρκία»  και «το Κοσσυφοπέδιο της Τουρκίας».

«Οι δηλώσεις αυτές  δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές και απομακρύνουν  τη διάθεση των αξιωματούχων του Βελιγραδίου να έρθουν σε επαφή με τους Τούρκους συναδέλφους τους», 
«Όλοι γνωρίζουν ότι το Κόσοβο είναι μια λέξη σερβική και σερβικό έδαφος, ακόμη και εκείνοι που αναγνώρισαν την κυριαρχία του».ανακοίνωσε  το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ωστόσο άμεση ήταν και η απάντηση του πρωθυπουργού της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς:
«Το μήνυμα του Τούρκου πρωθυπουργού ήταν διπλωματικό. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στην Πρίζρενα και δεν βοηθούν την πολιτική σταθερότητα του Κοσσυφοπεδίου»
Ο Βούτστις ο πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σερβίας, ο οποίος επισκέπτεται το Τελ Αβίβ, χαρακτήρισε  τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού ως σκάνδαλο και ζήτησε την άμεση δημόσια συγνώμη από τον Ερντογάν.
« Ο Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά, ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν ανήκει στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από την εποχή των Βαλκανικών Πολέμων», είπε ο Βούτσιτς.
Πληροφορίες από http://www.echedoros-a.gr

Επιμέλεια: www.diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus