Διυλιστήριο: Σκόπια: «Η Ελλάδα δωρίζει 2,5 εκατομμύρια για δημιουργία θεάτρου στην Αλβανία»

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Σκόπια: «Η Ελλάδα δωρίζει 2,5 εκατομμύρια για δημιουργία θεάτρου στην Αλβανία»

Το διυλιστήριο λέει: Πάλι καλά που υπάρχουν τα μπλογκς και μαθαίνουμε καμία είδηση...γαργάρα από τους δικούς μας "ανεξάρτητους" δημοσιογράφους...Αλλά να μου πεις τώρα με το success story να μην δώσουμε το κατιτίς μας στους Αλβανούς φίλους μας να βλέπουν κι αυτοί το θεατράκι τους;...

Η ελληνική κυβέρνηση θα δωρίσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του Εθνικού Θεάτρου των Τιράνων, αναφέρει η εφημερίδα των Σκοπίων, Ούτρινσκι.

Η χρηματοδότηση για την κατασκευή αυτή, ανακοινώθηκε από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Αλβανό αναπληρωτή πρωθυπουργό Νίκο Πελέσι.

Ο Βενιζέλος είπε ότι η ιδέα της χρηματοδότησης για την κατασκευή του θεάτρου είναι μια παλιά υπόσχεση της ελληνικής κυβέρνησης.

«Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός κτηρίου που είναι σύμβολο της φιλίας», τόνισε.

Ο Βενιζέλος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεσμεύθηκε εκ νέου στην στήριξη της προσπάθειας της Αλβανίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είπε ότι η Ελλάδα ελπίζει ότι η χώρα αυτή, θα συμφωνήσει να υπογράψει τη συμφωνία των θαλάσσιων συνόρων που είναι ένα σημαντικό θέμα για τον καθορισμό των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι αυτή είναι η τρίτη συνάντηση υψηλού επιπέδου μέσα σε λίγες εβδομάδες μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

Ο Niko Peleshi πήγε στην Ελλάδα λίγο μετά την επίσκεψη του προέδρου Κάρολου Παπούλια στα Τίρανα.

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν να χρησιμοποιηθεί καλύτερα η δυναμική που δημιουργήθηκε στις ελληνο-αλβανικές σχέσεις, με τις πρόσφατες επισκέψεις του Βενιζέλου και Παπούλια στα Τίρανα, σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα.

www.diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus