Διυλιστήριο: Πρόεδρος της EBU ''Η ΔΤ δεν είναι και επ ουδενί δεν πρόκειται να γίνει μέλος''

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Πρόεδρος της EBU ''Η ΔΤ δεν είναι και επ ουδενί δεν πρόκειται να γίνει μέλος''

Αθήνα

Αδιανόητη χαρακτήρισε την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο, ο πρόεδρος της EBU σε συνάντηση που είχε με τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων της ΕΡΑ Νίκο Τσιμπίδα.

Ο Ζαν Πολ Φιλιπό ξεκαθάρισε στη συνάντηση ότι η ΔΤ δεν είναι και επ ουδενί δεν πρόκειται να γίνει μέλος της EBU σημειώνοντας επιπρόσθετα ότι αν η Ελλάδα πάει στη Eurovision χωρίς δημόσια τηλεόραση θα είναι πολύ δύσκολο να της επιτραπεί η συμμετοχή.

Ο πρόεδρος της EBU άκουσε τις απόψεις των συναδέλφων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και του εκπροσώπου των δημοσιογράφων της ΕΡΤ συμμεριζόμενος τις ανησυχίες και τους φόβους τους. Δεσμεύθηκε δε, ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή μαζί τους ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των Δημοσίων Ραδιοτηλεοράσεων, τον Δεκέμβριο.

Το «όνειρο» του Π.Καψή
«Το όνειρό μου είναι ο διευθυντής ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης να αισθάνεται απόλυτη ελευθερία και να κλείνει το τηλέφωνο στον εκάστοτε υπουργό που θα επιδιώκει να κάνει παρεμβάσεις», δήλωσε ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής στην εκπομπή Dateline του αυστραλιανού κρατικού καναλιού SBS.

Η εν λόγω εκπομπή μετέδωσε ειδική έρευνα για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΡΤ αναφέρθηκαν στην αυταρχική κίνηση της κυβέρνησης και τις επιπτώσεις της.

Ωστόσο, κάποιοι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην ΔΤ μίλησαν με σαρκαστικό ύφος για τον αγώνα των συναδέλφων τους στην ΕΡΤ ή για το εργασιακό καθεστώς που υπήρχε πριν από το «μαύρο».

Πάντως, ο κ. Καψής σημείωσε πως δεν τον βρήκε σύμφωνο το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά πρόσθεσε πως «η νέα Δημόσια Τηλεόραση έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή».

Υπενθυμίζετα ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΤ3, στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τα περιφερειακά ραδιόφωνα της ΕΡΑ συνεχίζουν να παράγουν πλήρες ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, το οποίο μεταδίδεται μέσω του blog.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus