Διυλιστήριο: Ο επίλογος ;;;; Στο Μαξίμου εκπρόσωποι της BlackRock .... Δυστυχώς

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ο επίλογος ;;;; Στο Μαξίμου εκπρόσωποι της BlackRock .... Δυστυχώς

Το Διυλιστήριο λέει : Προσέξτε πως αναφέρει η δημοσιογράφος την Blackrock, σαν την μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρησης κεφαλαίων. Δυστυχώς τώρα πέφτουν οι τελευταίες υπογραφές παράδοσης της Πατρίδας μας ....
Στο Μαξίμου προσήλθαν πριν από λίγη ώρα εκπρόσωποι της BlackRock, οι οποίοι επισκέπτονται την Αθήνα μετά από πρόσκληση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου και με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της διαγνωστικής άσκησης που διενήργησε ο ελεγκτικός οίκος στα δανειακά χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών, με χρονικό ορίζοντα από τον Ιούνιο του 2013 ως τον Δεκέμβριο του 2016.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του οίκου Λόρενς Φινκ είχε συνάντηση με τον Γ. Προβόπουλο. Σύμφωνα με την ΤτΕ, η πρόσφατη αξιολόγηση του τραπεζικού συστήματος περιλαμβάνει έναν λεπτομερή έλεγχο της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού, συμπεριλαμβανόμενης και μιας αξιολόγησης του τρόπου διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών. Η ΤτΕ, σε συνεργασία με την τρόικα, θα χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα της διαγνωστικής άσκησης για να εκτιμήσει τις πιθανές κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών στην εξεταζόμενη περίοδο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BlackRock πιστεύει ότι η ΤτΕ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. «Τα αποτελέσματα της πρώτης διαγνωστικής άσκησης έθεσαν τα θεμέλια για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ενίσχυσαν σημαντικά τη διαφάνεια και ενδυνάμωσαν την εμπιστοσύνη των καταθετών και των επενδυτών», τόνισε ο κ. Φισκ.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, τα αποτελέσματα της τρέχουσας άσκησης αναμένεται να ισχυροποιήσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη στον κλάδο. «Η ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισορροπιών θέτουν τις βάσεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τα προσεχή χρόνια», επεσήμανε ο επικεφαλής της BlackRock.

Ο κ. Προβόπουλος ανέφερε, από την πλευρά του, ότι η προηγούμενη άσκηση της BlackRock ήταν καθοριστική για την ενίσχυση της διαφάνειας και της εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δήλωσε ότι «παρά την μεγαλύτερη της αναμενόμενης επιδείνωση της μακροοικονομικής κατάστασης στον χρονικό ορίζοντα της προηγούμενης άσκησης, οι πραγματοποιηθείσες ζημιές ήταν εντός του εύρους που είχε εκτιμήσει η BlackRock, κάτι που αποδεικνύει ότι η άσκηση εκείνη ήταν απολύτως εύστοχη».

«Η αναδιάταξη του τραπεζικού τομέα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην προσπάθεια της Ελλάδας να αναδυθεί από την κρίση και να καταστεί μια σύγχρονη και ανταγωνιστική οικονομία με διατηρήσιμη ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης», κατέληξε ο Γ. Προβόπουλος.


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus