Διυλιστήριο: Βρετανικό περιοδικό: Οι Γερμανοί έχουν δεύτερη ιδιοκτησία την Ελλάδα

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Βρετανικό περιοδικό: Οι Γερμανοί έχουν δεύτερη ιδιοκτησία την Ελλάδα

Μπαίνοντας κανείς σε ορισμένα από τα βαγόνια του αγγλικού μετρό αντικρίζει μία διαφήμιση, η οποία προκαλεί έκπληξη και ανάμεικτα συναισθήματα. Ιδίως αν αυτός που τη διαβάζει είναι Έλληνας. Χαρακτηριστικό είναι ότι πάνω από την πόρτα αρκετών βαγονιών υπάρχει ένα μήνυμα του βρετανικού συντηρητικού περιοδικού "The Spectator", στο οποίο αναφέρεται: "Οι περισσότεροι Γερμανοί κατέχουν και δεύτερη περιουσία. Αυτή είναι η Ελλάδα".

Το συγκεκριμένο διαφημιστικό μήνυμα του περιοδικού δεν είναι καινούργιο. Βρίσκεται αρκετό καιρό τώρα στα βαγόνια του βρετανικού υπογείου σιδηροδρόμου. Δεν παύει πάντως να είναι ένα μήνυμα, το οποίο αφενός έρχεται για μία ακόμα φορά να εκθέσει, καθώς έχουν προηγηθεί κι άλλα ξένα μέσα, τα οποία κατά καιρούς έχουν καταφερθεί είτε με δημοσιεύματα είτε με άλλου είδους αναφορές, εναντίον της χώρας μας.

Θυμίζουμε ίσως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά εξ' αυτών, όταν το γερμανικό περιοδικό Focus, παρουσίαζε σε εξώφυλλό του το 2010, την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία. Πρωτοσέλιδο, το οποίο είχε προκαλέσει σάλο φτάνοντας έως το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, το οποίο τελικά αθώωσε τον εκδότη του γερμανικού περιοδικού, καθώς κρίθηκε πως δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αδίκημα εις βάρος του για το εξώφυλλο.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus