Διυλιστήριο: Τέλος η χρηματοδότηση στη Χρυσή Αυγή

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Τέλος η χρηματοδότηση στη Χρυσή Αυγή

το Διυλιστήριο λέει: κύλησε ο τέντζερης να τιμωρήσει το καπάκι!..

Την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής ψήφισε η Βουλή. Στη ψηφοφορία συμμετείχαν 272 βουλευτές. “Ναι” ψήφισαν 241 βουλευτές. “όχι” 26 και “παρών” 5.


Τον Οκτώβριο άλλωστε υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα που παραβιάζουν τον Ποινικό Κώδικα.

Από τη ψηφοφορία ξεχώρισε το "όχι" του Μανώλη Γλέζου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος...
της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, έκανε λόγο για πολιτική δίωξη του κόμματός του και για παράνομη και αντισυνταγματική διαδικασία, η οποία, όπως είπε, δεν στηρίζεται σε κανένα στοιχείο παρά μόνο σε «κουκουλοφόρους μάρτυρες».

Από πλευράς Ανεξάρτητων Ελλήνων, η Χρυσούλα Γιαταγάνα εξέφρασε την αντίθεσή της στην αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι τόσο ο ελληνικός όσο και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός καθιερώνει το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορούμενου. Νωρίτερα πάντως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, δήλωσε ότι η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και θα την υπερψηφίσει. Έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι διατυπώνει προσωπική του άποψη, ενώ σημείωσε ότι χρειάζεται πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων αλλά και του τεκμήριου της αθωότητας.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση σχολίασε ότι «δεν μπορεί και δεν πρέπει η Βουλή να συνεχίσει να χρηματοδοτεί μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση, που έχει ρητορική μίσους και λειτουργεί με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, υπογράμμισε ότι σε όλη την Ευρώπη αναστέλλεται η χρηματοδότηση σε κόμματα που έχουν χαρακτηριστικά ιδιωτικής πολιτοφυλακής και ένα τέτοιο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, χαρακτήρισε «φαντασιώσεις» τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Κασιδιάρης περί σκευωρίας αντιπολίτευσης και κυβέρνησης κατά της Χρυσής Αυγής.

«Προφανώς δεν συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ, σε καμία συντεχνία ή σκευωρία. Ως βουλευτής ασκώ το υπέρτατο καθήκον μου για την προάσπιση της πατρίδας. Η δημοκρατία μπορεί και ξέρει να αμύνεται από αυτούς που την επιβουλεύονται. Πρέπει όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, να δώσουμε ενιαίο μήνυμα, μια φορά όλοι μαζί, για τη δημοκρατία» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.

Για επικίνδυνη ναζιστική οργάνωση με εγκληματική δράση, που ευθύνεται για σειρά σχεδιασμένων δολοφονικών επιθέσεων, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής. «Δεν μπορεί να χρηματοδοτείται από τα λεφτά του ελληνικού λαού μια εγκληματική δραστηριότητα» πρόσθεσε.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, χαρακτήρισε ως πράξη υψηλής δημοκρατικής και εθνικής ευθύνης την απόφαση που θα πάρει η Βουλή για την Χρυσή Αυγή. «Είναι το χρέος που έχουμε στο δημοκρατικό μας πολίτευμα, το οποίο πολεμάνε από το πρωί μέχρι βράδυ. Η Δημοκρατία αντέχει την διαφορετικότητα, τη διαφορετική άποψη, πυροδοτεί το διάλογο, αφήνει ελεύθερο πεδίο δράσεων, όμως, καταπολεμά την βαρβαρότητα. Η δημοκρατία επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε όποιους επιβουλεύονται το δημοκρατικό πολίτευμα. Η Χρυσή Αυγή αποδεικνύει με τα απεχθή εγκλήματα της ότι είναι μαύρο σκοτάδι. Χρησιμοποιεί την πολιτική ως όχημα για να κρύβεται πίσω από αυτό. Χρησιμοποιεί την χρηματοδότηση για εγκλήματα. Τώρα που έπεσαν οι μάσκες οφείλουμε να σταματήσουμε την χρηματοδότηση της. Αν δεν το κάνουμε θα συνεχίζει το απεχθές έργο της και τότε γινόμαστε συνένοχοι» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.


Newsroom Enet
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 1Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

1 Comment

  1. Πολύ καλό το σχόλιο του Διυλιστηρίου ....Το θέμα είναι γιατί ο τέντζερης θέλει να τιμωρήσει το καπάκι ;;; Μήπως γιατι πρέπει να ανεβούν τα ποσοστά του καπακιού ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

comments powered by Disqus