Διυλιστήριο: Διαπόμπευση για το δίδυμο της διαφθοράς από τον Τσίπρα: "Ο Σαμαράς σύρθηκε από τον Βενιζέλο στην υπόθεση των υποβρυχίων"

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Διαπόμπευση για το δίδυμο της διαφθοράς από τον Τσίπρα: "Ο Σαμαράς σύρθηκε από τον Βενιζέλο στην υπόθεση των υποβρυχίων"

το Διυλιστήριο λέει: για να διαπομπευθεί κάποιος πρέπει να έχει τσίπα! φιλότιμο! Κι αυτοί δεν έχουν!..

"Πώς θα τα κρύψετε τέσσερα υποβρύχια που σαπίζουν κάτω από το χαλί. Δεν χωράνε"...

"Κραυγάζει ενοχή η στάση της κυβέρνησης που επιδιώκει να μην συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια" είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής για την υπόθεση των υποβρυχίων.
"Πώς θα τα κρύψετε τέσσερα υποβρύχια που σαπίζουν κάτω από το χαλί. Δεν χωράνε. Το θέμα βοά και σας υποχρεώνει να δώσετε απαντήσεις" είπε απευθυνόμενος στο Βενιζέλο εναντίον του οποίου στρέφεται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε το Σαμαρά ότι εκών άκων σύρθηκε από το Βενιζέλο και προβάλλει το επιχείρημα ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει το έργο της κυβέρνησης. "Ο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα, αλλά και αύριο που θα αναλάβει τα ηνία της χώρας θα κάνει τα ίδια για να μην ξεφύγει κανείς από το νόμο", τόνισε από το βήμα της Βουλής.

"Σε μία περίοδο αφοπλιστικής κρίσης που ζούμε έχει τεράστια πολιτική και ηθική σημασία να δείξουμε γενναιότητα και εθνική ευαισθησία και να αντιμετωπίσουμε το παρελθόν που μας οδήγησε εδώ που φτάσαμε. Και να στείλουμε στη δικαιοσύνη αυτούς που καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα. Πρόκειται για μία υπόθεση με πολλά σκοτεινά σημεία και το λιγότερο που θα έπρεπε να πράξει η Βουλή είναι να την εξετάσει σε βάθος".
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε το Σαμαρά υπογραμμίζοντας πως "ο κ. Σαμαράς δεν έχει το θάρρος να πάει στη Βουλή να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του".

"Ο κ. Σαμαράς αρνούμενος να δεχθεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια μπαίνει στο κάδρο των ευθυνών", πρόσθεσε.

Τα Ναυπηγεία βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας των αποφάσεων που ελήφθησαν, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι η σκανδαλώδης υπόθεση ξεκίνησε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και κορυφώθηκε με τις υπογραφές του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
"Τι είναι αυτό που πρέπει να κρυφτεί από το φως μιας εξεταστικής επιτροπής που θα έχει και την πλειοψηφία από τα δύο κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση;" διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. "Δεν με αφορά ούτε θα ασχοληθώ με τη λάσπη στον ανεμιστήρα για να ξεχάσω το θεμά", τόνισε ακόμα.

Χαρακτήρισε, τέλος, εκβιασμό τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης.


Καμμένος: Το σπυρί έσπασε

Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής. αλλά και της επέκτασής της για άλλα πρόσωπα. τάχθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος. Υποστήριξε δε ότι από το 1,3 τρισ. ευρώ αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων, το 25-30% διατέθηκε σε μίζες. Μάλιστα το 2% πήγαινε στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

«Το σπυρί έσπασε, όπως τα επέστρεψε ο Κάντας θα τα επιστρέψουν όλοι», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι ο Κώστας Σημίτης, που επέστρεψε ως άφθαρτος και αμόλυντος για να σώσει τη χώρα, ήταν αυτός που αποφάσιζε. Έχει τις ίδιες ακριβώς ευθύνες με τα άλλα μέλη του ΚΥΣΕΑ, αλλά εμείς εδώ αποφασίσαμε να παραπέμψουμε στη δικαιοσύνη μόνο τον Άκη Τσοχατζόπουλο από όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, καθώς και τον Γιάννο Παπαντωνίου.
 
Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε η Αλέκα Παπαρήγα, παρότι τη χαρακτήρισε ρηχή πολιτικά και δήλωσε ότι η πολιτική στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι διαφορετική απ' αυτή του ΚΚΕ.

(ΠΗΓΗ: http://www.epikaira.gr/)



Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus