Διυλιστήριο: Χάνεται το εξάμηνο σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ - Στο πειθαρχικό ο Πελεγρίνης

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Χάνεται το εξάμηνο σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ - Στο πειθαρχικό ο Πελεγρίνης

Ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο είναι όλο και πιο κοντινός μετά τις τελυταίες εξελίξεις στη παιδεία. 
Nέα απεργία κήρυξαν για αύριο και την Πέμπτη οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ.
48ωρη απεργία κήρυξαν για σήμερα και αύριο και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου οι πέντε από τις εννέα σχολές τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών.
Στο ΕΜΠ, υπέρ της απεργίας ψήφισαν 168 υπάλληλοι που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση, ενώ 128 συνάδελφοί τους τάχθηκαν υπέρ της λήξης της απεργίας και της συνέχισης του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, στη βάση των προτάσεών του.

ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ Ο ΠΕΛΕΓΡΙΝΗ
Παράλληλα στο πειθαρχικό συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος παραπέμπει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη.
«Σε αντίθεση με τους άλλους επτά Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων που επηρεάζονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνης κρατά το Ίδρυμα κλειστό με την απραξία του και την αδυναμία του να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συγκλήτου» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αρβανιτόπουλος και προσθέτει: «Για αυτό παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος, γιατί οι πράξεις και οι παραλείψεις του έθιξαν τη λειτουργία και το κύρος του Πανεπιστημίου».
Ο υπουργός Παιδείας επισημαίνει επίσης ότι διάλογος με τους διοικητικούς υπαλλήλους μπορεί να γίνει μόνο υπό την προϋπόθεση ότι αύριο το πρωί θα είναι στις θέσεις εργασίας τους.
«Στο ΕΚΠΑ, ο χρόνος επαρκεί για να μη χαθεί το εξάμηνο, χωρίς καμία έκπτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν μαθήματα και το καλοκαίρι» καταλήγει ο υπουργός.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/

 
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus