Διυλιστήριο: Τώρα όλοι ανακαλύπτουν το έγκλημα του PSI – Προβόπουλου, Παπαδήμου

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Τώρα όλοι ανακαλύπτουν το έγκλημα του PSI – Προβόπουλου, Παπαδήμου


Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ.
Βγήκε (δείτε κατωτέρω) ο και Ανανιακός (υπέρ του εκτουρκισμού της Κύπρου με το σχέδιο Ανάν) Ανδριανόπουλος, από τους πρωτεργάτες του νεοφιλευθερισμού να μας επαναλάβει άθλια σε άλλη έκδοση το «εμείς φταίγαμε» κτλ.
Προσποιείται ότι αγνοεί ότι δεν είναι μόνον η Ελλάδα στην κατάσταση που την έφεραν. Αλλά και η Ισπανία, και η Πορτογαλία, και η Ιταλία, σύντομα και η Γαλλία, το Βέλγιο κτλ. Δείτε σχετικά την κατάσταση για το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ, το έλλειμμα κτλ, για όλες τις χώρες του κόσμου και δή τις χώρες της ΕΕ, στην ιστοσελίδαhttp://www.economist.com/content/global_debt_clock .
Πχ το Βέλγιο έχει ποσοστό χρέους ως προς το ΑΕΠ ( Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) ίσο με 104% (το 2009

είχε 95%) ποσοστό άνω του επιτρεπτού ποσοστoύ, και χρέος ανά κάτοικο ίσο με €45.400.
Η Γαλλία αντίστοιχα 93,5% του ΑΕΠ και ανά κάτοικο χρέος €37.400.
Η Πορτογαλία έχει χρέος 134,9% του ΑΕΠ και χρέος ανά κάτοικο ίσο με €25,600.
Η Ιρλανδία 124,4% του ΑΕΠ και χρέος €56,800 ανά κάτοικο κτλ

Η Ελλάδα, πριν αναλάβει ο «ευφυής» Γιωργάκης και προ της «σωτηρίας» της είχε χρέος 115% του ΑΕΠ και ανά κάτοικο περίπου €35.000.
Τώρα μετά τη «σωτηρία» της το χρέος οδεύει προς 180% του ΑΕΠ.

Τα ανωτέρω αποδεικνύουν τα ασύστολα ψεύδη του Ανδιανόπουλου και των ομοίων του.

Απλά η Ελλάδα οδηγήθηκε προγραμματισμένα ως πειραματόζωο από τους ΓΑΠ και Σαμαρά (ο Βενιζέλος ποτέ δεν υπολογιζόταν) σε υποδούλωση και χρεωκοπία δια της εσωτερικής υποτίμησης, αφού πρώτα το μη ενυπόθηκο δάνειο της προς τις αγορές μετατράπηκε σε ενυπόθηκο κυρίως προς την Γερμανία και με βάση το Αγγλικό δίκαιο. Ώστε αφ’ ενός να μην ζημιώσουν καθόλου οι τράπεζες Γαλλίας, Γερμανίας κτλ, αν γινόταν το μικρό κούρεμα που πρότεινε ο Ντομινίκ Στρος Καν μετά τις βλακείες-προδοσίες του Γιωργάκη, και αφ’ ετέρου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις με τη μεθοδευμένη χρεωκοπία μας, για ξεπούλημα των πάντων και ουσιαστική δήμευση του εθνικού μας πλούτου στο 4% περίπου της πραγματικής του αξίας.

Και για δήμευση των Ελληνικών υδρογονανθράκων.

Κύριος υπαίτιος για τα ανωτέρω, αν δεχθούμε τη μειωμένη νοημοσύνη του Γιωργάκη, ως την περιγράφει πολύ παραστατικά ο πρέσβης επί τιμή Χρήστος Ζαχαράκης στο βιβλίο του των εκδόσεων Λιβάνη, «Άκρως Απόρρητο Ειδικού Χειρισμού», είναι ο δηλωσίας προς Ντράγκι της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) Σαμαράς.

Υπενθυμίζω επίσης ότι ακόμα και πριν 4 χρόνια κυνηγούσαν τον κόσμο για να τον υπερχρεώσουν μεθοδευμένα με κάθε είδους δάνεια. Για να διαλύσουν μετά την οικονομία επίσης μεθοδευμένα με την εσωτερική υποτίμηση και να δημεύσουν οι ομοϊδεάτες φίλοι του Ανδιανόπουλου τα πάντα.
Και τις πρώτες κατοικίες των Ελλήνων.

Παρά όμως την ακραία αγκύλωση του εγκεφάλου του με τον νεοφιλελευθερισμό του (να μην μείνει τίποτε στο Δημόσιο κτλ) που μας έφερε εδώ που βρισκόμαστε, λέει, δεν ξέρω γιατί, μάλλον για να κάνει και τον καλό, και:
Ανδριανοπουλος τωρα: Παράνομος ο Προβόπουλος! Παράνομο το PSI στα ταμεία!. Ακούστε τον στο 1:12:01 του, http://www.youtube.com/watch?v=O1fFZPx97Mk
Κατηγορεί σωστά τον Προβόπουλο ο Ανδριανόπουλος για το PSI (Private Sector Involvement) δηλαδή το ψευτοκούρεμα του χρέους του ιδιωτικού τομέα, που κατέστρεψε, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια κτλ, που δεν ήταν ιδιωτικός τομέας.

Οι άλλοι βέβαια, Σαμαράς, ΓΑΠ, Βενιζέλος και Πρόεδρος Παπούλιας (ζητούσε να μην ενοχλούμε τον Παπαδήμιο στη «δουλειά» του) που το παίζουν Πόντιοι Πιλάτοι, είναι περισσότερον υπαίτιοι της καταστροφής των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Νοσοκομείων, των Πανεπιστημίων κτλ, από τους μη πολιτικούς Προβόπουλο και Παπαδήμιο.

Υπενθυμίζω επίσης ότι με την αναχρηματοδότηση των τραπεζών το «κέρδος» από το PSI ως προς το χρέος δεν ήταν μεγαλύτερο από 30δις περίπου, ποσό μηδαμινό μπροστά στην καταστροφή που προκάλεσε.

Τέλος υπενθυμίζω ακόμα ότι η ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) αρνήθηκε να κουρέψει τα Ελληνικά ομόλογα που είχε αγοράσει από τη δευτερογενή αγορά στο 23% έως 25% της ονομαστικής της αξίας και απαιτεί νεοφιλελεύθερα την εξόφληση τους στο 100% της αξίας τους.
Δηλαδή κερδοσκοπεί εις βάρος του Ελληνισμού που υποδουλώθηκε στη Νέα Τάξη των «αγορών», από τους «πατριώτες», Σαμαρά, Γιωργάκη και Βενιζέλο, με κομπάρτσο τον «Ανανεωτικό» δηλαδή τον υπέρμαχο της υποδούλωσης της Ελλάδας στις Βρυξέλλες (αυτό σημαίνει, για όποιον δεν γνωρίζει, η λέξη «ανανεωτική» «αριστερά») κ. Κουβέλη.
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus