Διυλιστήριο: Σαρωτική νίκη Ερντογάν στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Σαρωτική νίκη Ερντογάν στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Σαφές προβάδισμα έναντι της αντιπολίτευσης έχει το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, διατηρώντας μάλιστα τα υψηλά ποσοστά του παρά τις αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα διαφθοράς.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης συγκεντρώνει στην επικράτεια ποσοστό περίπου 49%. Ακολουθούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 27,9%, το Εθνικιστικό Κόμμα - των γκρίζων λύκων - με 13% και το κουρδικό κόμμα 4,03%.

Τα παραπάνω ποσοστά προκύπτουν από συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα που αντικατοπτρίζουν τα ποσοστά των κομμάτων στην επικράτεια. Μικρές αλλαγές στα ποσοστά ενδέχεται να προκύψουν από τις μεγάλες πόλεις, Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα. Στη Σμύρνη, την τρίτη μεγαλύτερη περιοχή, νικητής παραδοσιακά αναδεικνύεται ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Στην Κωνσταντινούπολη ο υποψήφιος του κόμματος του Ερντογάν συγκεντρώνει περίπου 50%, ενώ ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων 37%. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες για μικρότερη διαφορά. Αντίστοιχα στην άγκυρα το ποσοστό του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος αγγίζει το 45%, ενώ του Ρεπουμπλικάνου το 39%.

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus