Διυλιστήριο: Έχετε αναρωτηθεί γιατί τα θύματα του Διστόμου, που αν και έχουν δικαιωθεί από τον Άρειο Πάγο δεν προχωράει η υποθεσή τους;;Το επαίσχυντο άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Έχετε αναρωτηθεί γιατί τα θύματα του Διστόμου, που αν και έχουν δικαιωθεί από τον Άρειο Πάγο δεν προχωράει η υποθεσή τους;;Το επαίσχυντο άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.


Το κράτος διαθέτει και το καρπούζι και το μαχαίρι. Και τα χρησιμοποιεί όπως και όποτε επιθυμεί. Έτσι μπορεί να ενεργοποιήσει και το άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.


Τι αναφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο: «Αναγκαστική εκτέλεση κατά αλλοδαπού δημοσίου δεν μπορεί να γίνει χωρίς προηγούμενη άδεια του Υπουργού Δικαιοσύνης».


Παρόλο δηλαδή που τα ελληνικά δικαστήρια θα δικαιώσουν κάποιον πολίτη εναντίον ξένου κράτους, εντούτοις ο πολίτης αυτός δεν μπορεί να εκτελέσει την απόφαση κατά της περιουσίας του κράτους αυτού, αν δεν του δώσει άδεια η κυβέρνηση.


Γιατί κάνουμε αναφορά στο συγκεκριμένο άρθρο; Επειδή είναι άμεσα συνδεδεμένο με το θέμα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων. Παράδειγμα, τα θύματα του Διστόμου, που αν και έχουν δικαιωθεί από τον Άρειο Πάγο, δεν έχουν πάρει την άδεια από το κράτος για τα περαιτέρω.


Το κράτος διαθέτει και το καρπούζι και το μαχαίρι. Και τα χρησιμοποιεί όπως και όποτε επιθυμεί. Και στα θέματα που αφορούν τους Γερμανούς δεν το επιθυμεί, ούτε πριν, ούτε τώρα, ούτε μετά….






πηγή
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus