Διυλιστήριο: Γιατί θέλουμε Ελληνικές εταιρείες και όχι πολυεθνικές ;

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Γιατί θέλουμε Ελληνικές εταιρείες και όχι πολυεθνικές ;

Το ερώτημα που συχνά πυκνά τίθεται μετά από μεγάλη συζήτηση είναι, γιατί θέλουμε Ελληνικές εταιρείες και όχι πολυεθνικές ; Ποια η διαφορά για σένα καταναλωτή, να μην θέλεις να ψωνίσεις ή ακόμα να μην πρέπει να ψωνίσεις από μία πολυεθνική τύπου Mall, Lidl κτλ που τα προιόντα είναι και πιο φθηνά ;; Τι σε πειράζει εσένα αν τα έσοδα από τα προιόντα που αγοράζεις πηγαίνουν σε μία πολυεθνική και όχι σε κάποια Ελληνική εταιρεία;

Οι απαντήσεις είναι απλές.

Πρώτον, η Ελληνική εταιρεία μένει στην Ελλάδα,πληρώνει φόρους, καταναλώνουν εδώ . Άρα τα λεφτά που δίνεις ''ανακυκλώνονται'' στην Ελλάδα.

Δεύτερον, έχουμε δει πολλές ξένες πολυεθνικές να μην πληρώνουν ούτε καν το ΦΠΑ (Siemens, Hochtieff, Lidl, κτλ το περίεργο είναι πως οι περισσότερες είναι γερμανικές).

Τρίτον, οι Ελληνικές εταιρείες κατά βάσει έχουν Έλληνες υπαλλήλους (διευθυντές, υποδιευθυντές, υπαλληλικό και εργατικό προσωπικό), άρα ενισχύεις στο να παραμείνουν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Τέταρτον, οι περισσότερες ελληνικές εταιρείες συνεργάζονται και δομούνται από άλλες ελληνικές εταιρείες, συνεργάζονται και αλληλοπροωθούνται.

Πέμπτον και το πιο σημαντικό, οι Ελληνικές εταιρείες δεν δουλεύουν βάσει συντελεστών και στατιστικών στοιχείων. Καταλαβαίνουν πιο είναι το πιο σωστό για την ελληνική κοινωνία και αυτό πράττουν ανεξάρτητα από κάποιους νόμους που τους(μας) φέρνουν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου υποταγμένοι βουλεψάκιδες.
Για αυτό ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus