Διυλιστήριο: Αυξήσεις στο λογαριασμό της ΔΕΗ περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Αυξήσεις στο λογαριασμό της ΔΕΗ περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο

Το Διυλιστήριο λέει .... Αφού μετατέθηκε το χαράτσι που πληρωνόταν μέσω της ΔΕΗ, να πληρώνεται μέσω της φορολογικής δήλωσης, είναι εύκολο στην σύγχυση του ελληνικού λαού να μπουν κάποιες ''κρυφές'' αυξήσεις ....
Νέες αυξήσεις στο τιμολόγιο της ΔΕΗ περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να έρθει την Κυριακή προς ψήφιση στην βουλή, καθώς όπως φαίνεται, η δέσμευση της κυβέρνησης προς την τρόικα για μηδενισμό του ελλείμματος του λογαριασμού ΑΠΕ στο τέλος του 2014, θα έρθει μέσα από αυξήσεις του τέλους ΕΤΜΕΑΡ.

Συγκεκριμένα, αύξηση του τέλους χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που πληρώνουν οι καταναλωτές, μέσω των λογαριασμών ρεύματος κατά 5 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το 2014, προκύπτει από τις διατάξεις για την εξάλειψη του ελλείμματος του λογαριασμού ΑΠΕ, που κατατέθηκαν στη Βουλή με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Το τέλος ΕΤΜΕΑΡ καθορίζεται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία ήδη με απόφασή της προχώρησε σε υπερδιπλασιασμό του για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών, με ισχύ από την προσεχή Τρίτη 1η Απριλίου.

Η απόφαση αυτή θεωρείται βέβαιο ότι θα επανεξετασθεί με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, ώστε η αύξηση να περιοριστεί μεσοσταθμικά, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου, στα 5 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Δηλαδή η μεσοσταθμική τιμή του τέλους θα διαμορφωθεί γύρω στα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 14,96 ευρώ που είναι σήμερα και 33,68 ευρώ που θα πήγαινε, αν δεν λαμβάνονταν τα μέτρα που προβλέπει το νομοσχέδιο.

Τα μέτρα, που περιλαμβάνονται στο τελικό κείμενο, προβλέπουν για αρκετές κατηγορίες επενδύσεων (π.χ. οικιακά και αγροτικά φωτοβολταϊκά) μικρότερη μείωση στις εγγυημένες τιμές απορρόφησης της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (φωτοβολταϊκά, αιολικά, κλπ) σε σχέση με το νομοσχέδιο που είχε δοθεί σε διαβούλευση.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus