Διυλιστήριο: Σταθάκης: Να γίνει απομείωση χρέους, δεν έχει σημασία πώς ...ακόμα και αν το πας στα 100 χρόνια !!!

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Σταθάκης: Να γίνει απομείωση χρέους, δεν έχει σημασία πώς ...ακόμα και αν το πας στα 100 χρόνια !!!

Την άποψη για μείωση του δημοσίου χρέους κατά 50%, -ανεξάρτητα από τη μορφή με την οποία γίνεται-, εξέφρασε με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

"Ζητάμε απομείωση της μείωσης του χρέους, δεν έχει σημασία η μορφή με την οποία γίνεται, πρέπει να είναι της τάξης του 50%" υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης, για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως "όντως αν το πας στα 100 χρόνια, κάνεις ένα κούρεμα του 50%. Δεν είναι το θέμα η μορφή, αλλά η ουσία".

Την ίδια ώρα, κύκλοι της Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως "είναι δεδομένη η πάγια θέση του κόμματος για το ζήτημα του χρέους με διαγραφή μεγάλου μέρους του και ρήτρα ανάπτυξης κατά το πρότυπο του 1953", ενώ παραπέμπουν στον ίδιο το βουλευτή για περαιτέρω διευκρινίσεις.

"Δεν υπάρχει χώρος για φοροελαφρύνσεις, με το να τηρεί κατά γράμμα η κυβέρνηση το μνημόνιο", σχολίασε επίσης ο Γιώργος Σταθάκης.

Τόνισε ότι είναι δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, προσθέτοντας πάντως ότι θα υπάρχει φορολογία στην μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η συνάντηση με τον ΣΕΒ ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς τέθηκαν σημεία που χρειάζεται ευρύτερη συσπείρωση ανθρώπων, φορέων και θεσμών για να υπάρξει ανασυγκρότηση της χώρας, ενώ παράλληλα τέθηκαν διαφωνίες στα εργασιακά και τα περιβαλλοντικά.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus