Διυλιστήριο: ΟΟΣΑ: Καθηλωμένη η ανεργία στο 27% έως το 2015

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΟΣΑ: Καθηλωμένη η ανεργία στο 27% έως το 2015

Σήμα κινδύνου για την ανεργία εκπέμπει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Όπως εκτιμά θα παραμείνει, και το 2015 καθηλωμένη στο 27%, υπογραμμίζοντας την «πληγή» της μακροχρόνιας ανεργίας, της μεγάλης ανασφάλειας στην αγορά εργασίας και της χαμηλής ποιότητας του εργασιακού περιβάλλοντος στη χώρα.

Την ίδια ώρα, τάσσεται κατά της περαιτέρω πτώσης των μισθών στην Ελλάδα, τονίζοντας πως οι μειώσεις των πραγματικών μισθών στην Ελλάδα ήταν από τις μεγαλύτερες μεταξύ των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ τα τελευταία χρόνια και ζητά πιο ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά προϊόντων.

Μακροχρόνια άνεργοι
Ειδικά για την Ελλάδα τονίζει πως η χώρα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας, που αυξήθηκε από το 49%, στο 71% μεταξύ του τέταρτου τριμήνου του 2007 και του πρώτου τριμήνου του 2014.

Την ίδια ώρα, η μείωση των πραγματικών μισθών στην Ελλάδα ήταν από τις μεγαλύτερες μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ (πάνω από 5% ετησίως κατά μέσο όρο από το πρώτο τρίμηνο του 2009) ενώ εκτιμά πως «περαιτέρω προσαρμογές των μισθών θα είναι πιθανόν δύσκολο να γίνουν και θα μπορούσαν να αυξήσουν τον αριθμό των φτωχών εργαζομένων».

Όπως παράλληλα τονίζει, η χώρα έχει χαμηλές επιδόσεις όσον αφορά την ασφάλεια στην αγορά εργασίας και την ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος. «Ο συνολικός κίνδυνος να μείνει κανείς άνεργος και η αναμενόμενη διάρκεια του διαστήματος που θα μείνει άνεργος είναι μεταξύ των υψηλότερων, ενώ οι μηχανισμοί ασφάλισης κατά της ανεργίας είναι μεταξύ των ασθενέστερων των χωρών του ΟΟΣΑ», σημειώνει.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus