Διυλιστήριο: Ιστορική απόφαση η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους από τη Σουηδία.

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ιστορική απόφαση η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους από τη Σουηδία.



Ο Μαχμούντ Αμπάς, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, χαιρέτησε ως "θαρραλέα και ιστορική" την αναγνώριση και κάλεσε όσες χώρες δεν το έχουν κάνει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Σουηδίας που σήμερα έγινε η πρώτη δυτική χώρα που αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος. Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας ανακοίνωσε πως η κυβέρνησή της αναγνωρίζει σήμερα με διάταγμα το Κράτος της Παλαιστίνης και προέβη σε ενθαρρυντικές προς τους υπολοίπους εταίρους δηλώσεις: "Η κυβέρνηση θεωρεί πως εκπληρούνται τα κριτήρια του διεθνούς δικαίου για μια αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης": ένα έδαφος, "αν και χωρίς καθορισμένα σύνορα", ένας πληθυσμός και μια κυβέρνηση. "Ελπίζουμε πως αυτό θα δείξει το δρόμο και σε άλλους", συμπλήρωσε η υπουργός της Σουηδίας. Η υποδοχή της απόφασης αυτής δεν υπήρξε, όπως ήταν φυσικό, θερμή στο Ισραήλ. Ο υπουργός εξωτερικών Avigdor Lieberman σχολίασε με καυστικό ύφος την απόφαση, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως οι Σουηδοί θα πρέπει να καταλάβουν πως οι σχέσεις στη Μέση Ανατολή είναι ένα ζήτημα πολύ πιο περίπλοκο από μια συσκευασία των ΙΚΕΑ...

Σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, 112 χώρες έχουν αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης. Σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή, οι χώρες που έχουν αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης είναι 134, μεταξύ των οποίων επτά μέλη της ΕΕ - τα οποία το είχαν αναγνωρίσει πριν ενταχθούν στην ΕΕ: η Τσεχική Δημοκρατία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Μάλτα και η Κύπρος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus