Διυλιστήριο: Tουρκική ακταιωρός εμβόλισε ελληνικό αλιευτικό στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Tουρκική ακταιωρός εμβόλισε ελληνικό αλιευτικό στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο. Παρενόχληση από τουρκικό σκάφος δέχθηκε ελληνικό αλιευτικό την ώρα που ψάρευε το πλήρωμά του στα ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Όπως μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ το αλιευτικό «Τρία αδέλφια» έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Αλεξανδρούπολης και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Μάλιστα ο καπετάνιος του αλιευτικού φτάνοντας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έδειξε και το GPS του στο Λιμενικό.

Η τουρκική ακταιωρός εισήλθε παράνομα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και ζήτησε παράνομα τα έγγραφα του πλου από τον καπετάνιο του αλιευτικού. Εκείνος με την σειρά του ενημέρωσε το Λιμενικό. Οι αξιωματικοί από το θάλαμο επιχειρήσεων του είπαν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δείξει τα χαρτιά του. Τότε ο καπετάνιος συνέχισε την πορεία του προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Για ένα τέταρτο η τουρκική ακταιωρός καταδίωξε το ελληνικό αλιευτικό. Η ακταιωρός έκανε συνεχώς κύκλους δημιουργώντας απόνερα προς το αλιευτικό και στη συνέχεια το εμβόλισε με αποτέλεσμα να σπάσουν η δέστρα και τα ρέλια του. Τελικά κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και αυτή την ώρα ο καπετάνιος και το τετραμελές πλήρωμα (τέσσερις Αιγύπτιοι), δίνουν κατάθεση στο Λιμενικό.


http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus