Διυλιστήριο: Κυβέρνηση Συρίας: «Πατριωτική κίνηση» η άφιξη των πεσμεργκά στην πόλη Κομπάνι

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Κυβέρνηση Συρίας: «Πατριωτική κίνηση» η άφιξη των πεσμεργκά στην πόλη Κομπάνι

Αρμπίλ. Περιφέρεια Κουρδιστάν.
Οι πρώτοι μαχητές των δυνάμεων πεσμεργκά έφθασαν στην πόλη Κομπάνι.
Η συριακή κυβέρνηση χαιρέτισε την ανάπτυξη των δυνάμεων Πεσμεργκά στην πολιορκημένη πόλη Κομπάνι, χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή ως «μια πατριωτική κίνηση».

«Το ισλαμικό κράτος, είναι εχθρός της ανθρωπότητας και όλοι μας βλέπουμε την αποστολή των δυνάμεων πεσμεργκά στην πόλη Κομπάνι ως θετική πράξη», δήλωσε ο υπουργός της Εθνικής Συμφιλίωσης της Συρίας, Αλί Χαϊντάρ, προσθέτοντας «Οι Κούρδοι πρέπει να υποστηρίξουν τους αδελφούς τους».

Ο Χαϊντάρ δήλωσε ότι η Δαμασκός εκφράζει την ικανοποίησή της γιατί «παρόμοιες πράξεις θα οδηγήσουν στην καταστροφή του ισλαμικού κράτους».

Από την Αρμπίλ, ο υπουργός των δυνάμεων Πεσμεργκά, δήλωσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις που εστάλησαν στην πόλη Κομπάνι, οι οποίες βρίσκονται υπό την άμεση διοίκηση του υπουργείου του, θα θριαμβεύσουν στην αποστολή τους.


Χιλιάδες Κούρδοι υποδέχθηκαν στην Τουρκία, τους Κούρδους πεσμεργκά


Χιλιάδες κάτοικοι της νότιας Τουρκίας υποδέχθηκαν τους Κούρδους του Ιράκ κατά τη διαδρομή της στρατιωτικής φάλαγγας προς την επαρχία Σανλιούρφα της νότιας Τουρκίας.

Δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας, αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχουν περάσει στα σύνορα κατευθυνόμενοι στην πόλη Κομπάνι μια ομάδα Κούρδων πεσμεργκά αποτελούμενη από περίπου 10 στρατιώτες. Η ομάδα, κατά πάσα πιθανότητα, εστάλη για αναγνώριση της περιοχής, από όπου θα περάσει η στρατιωτική φάλαγγα.

«Η διάβαση των συνόρων από τις υπόλοιπες μονάδες πεσμεργκά αναμένεται να γίνει ‘μέσα στις επόμενες ώρες’, και ενδεχομένως το βράδυ θα εισέλθουν στην πόλη Κομπάνι», σημειώνει το δημοσίευμα
http://www.echedoros-a.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus