Διυλιστήριο: Οι αντίθετες απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος - VIDEO

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Οι αντίθετες απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος - VIDEO

Τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για τις εκλογές αλλά και τη στιγμή που οι περισσότερες δημοσκοπήσεις τον αναδεικνύουν πρώτο κόμμα -αν και χωρίς αυτοδυναμία- η πολυφωνία στην Κουμουνδούρου καλά κρατεί… Ακόμα ένα δείγμα των διαφορετικών απόψεων που επικρατούν μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαμε σήμερα. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος «άδειασε» ουσιαστικά τον συνάδελφο του Γιώργο Σταθάκη κρατώντας σαφείς αποστάσεις σχετικά με την αποπληρωμή του χρέους προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Έθεσε τέτοιο θέμα ο Τσίπρας; Ούτε αυτή η θέση είναι του ΣΥΡΙΖΑ και του πολιτικού του οργάνου. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αίτημα για διαγραφή του χρέους για όλους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες για το χρέος.



Στον αντίποδα στις 23 Οκτωβρίου, ο Γιώργος Σταθάκης είχε δηλώσει ότι το χρέος προς το ΔΝΤ θα αποπληρωθεί κανονικά σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, διευκρινίζοντας ότι προς διαπραγμάτευση είναι μόνο το ευρωπαϊκό χρέος. «Είπαμε εμείς ποτέ ότι δεν πληρώσουμε το χρέος του ΔΝΤ; Τα ΔΝΤ είναι σχέση συγκεκριμένη. Τα ευρωπαϊκά είναι προς διαπραγμάτευση» είχε πει χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας το ΔΝΤ δεν είναι σοβαρό ζήτημα μιας και το κομμάτι του χρέους είναι μικρό.





Έπειτα από όλα αυτά λοιπόν, πολλοί είναι εκείνοι, οι οποίοι αναρωτιούνται πως υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, στην περίπτωση που όντως σε ενδεχόμενες εκλογές, αναδειχθεί ΝΙΚΗΤΗΣ; Πως θα μπορέσει ο κ. Τσίπρας να ελέγξει τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ; Πως θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει κομβικές για τη χώρα αποφάσεις όταν τα στελέχη του δεν μπορούν συμφωνήσουν ούτε στα βασικά;


http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus