Διυλιστήριο: Αεράκι Ελληνικό. Ελλάδα. Ως το τελευταίο κύτταρο. Ελλάδα.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Αεράκι Ελληνικό. Ελλάδα. Ως το τελευταίο κύτταρο. Ελλάδα.

Σ’ αυτή την ομιλία ο Κ. Ζουράρις, και Ο. Ελύτη απαγγέλλει, και Επιτάφιο του Περικλή (Θουκυδίδη δηλαδή), αλλά και το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» και την Παναγία μνημονεύει. Και τελειώνει με Γ. Ρίτσο και τα «μάρμαρα που κακιά σκουριά δεν πιάνει».

Αεράκι Ελληνικό. Ελλάδα. Ως το τελευταίο κύτταρο. Ελλάδα.

Και νομίζω πως το συγκλονιστικώτερο από αυτά που ανέφερε είναι εκείνη η πρόταση από τον Επιτάφιο του Περικλή (σε δική μου ερασιτεχνική απόδοση):

…αναγκάσαμε κάθε στεριά και κάθε θάλασσα να γίνει βατή, εξαιτίας της δικής μας τόλμης, και στήσαμε παντού σε όλους τους τόπους, μνημεία αιώνια και για τις συμφορές αλλά και για τις νίκες μας…

(το κείμενο)
…καταναγκάσαντες πασαν τε θάλασσαν και γην γενέσθαι εσβατόν τη ημετέρα τόλμη, ξυγκατοικήσαντες δε πανταχου αίδια μνημεία κακων τε καγαθων…

Εμάς περιγράφει ο Θουκυδίδης. Τους διαχρονικούς Ελληνες. Αν μας χρειάζεται Ζουράρις, Ζουράρις λοιπόν…

Θραξ Αναρμόδιος



Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus