Διυλιστήριο: ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν θα σταματήσουμε στον Τσοχατζόπουλο, υπάρχουν και άλλοι.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν θα σταματήσουμε στον Τσοχατζόπουλο, υπάρχουν και άλλοι.

Χείμαρρος ο Πάνος Καμμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή του ALPHA 98.9 μίλησε για όλα... για τη συνεργασία του με τον Σύριζα,  , τα εξοπλιστικά σκάνδαλα,για την ΕΑΒ, ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ , για την τιμωρία όσων παρανόμησαν,το επίδομα της παραμεθορίου, για την επίσκεψη του σε Ίμια- Κρήτη.


Για την συνεργασία με τον Σύριζα
 
(...)πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία στη χώρα μας, θα λειτουργήσουν οι θεσμοί και αυτή η κυβέρνηση εκπροσωπεί το σύνολο του ελληνικού λαού, το σύνολο των Ελλήνων. Εμείς θέλουμε να ενώσουμε τους Έλληνες και θα τους ενώσουμε. Θα δείτε ότι η φωνή αυτή θα φτάσει και μέχρι το εξωτερικό.(...)

(...)Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη, σας το λέω ξεκάθαρα.Την αποκτήσαμε κάνοντας δημόσιο διάλογο, αλλά και βρισκόμενοι μέσα στο Κοινοβούλιο, που όπως είδατε δυο κόμματα από διαφορετικούς χώρους λειτουργήσαμε μαζί και ως αντιπολίτευση, έχοντας τις δικές μας «κόκκινες γραμμές» και τις δικές μας θέσεις κατά καιρούς οι οποίες ισχύουν και τώρα. Μην νομίζετε ότι εμείς θα ψηφίσουμε ας πούμε ένα νομοσχέδιο το οποίο θα υπερβαίνει τις δικές μας «κόκκινες γραμμές», δεν θα το ψηφίσουμε. Όπως επίσης μέσα στην κυβερνητική επιτροπή θα συζητήσουμε, θα ανταλλάξουμε απόψεις και θα είναι σεβαστές οι θέσεις του ενός και του άλλου. Είμαστε μια κυβέρνηση που δεν ζητήσαμε ούτε αντιπροεδρίες ούτε τίποτα, συμμετέχουμε με πέντε υπουργεία, θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να έχει μια κοινή φωνή η χώρα. Θέλουμε να φέρουμε όλους τους Έλληνες κοντά μας και θα το κάνουμε, θα το πετύχουμε. Αυτό που μας ενώνει είναι πολύ πιο ισχυρό από αυτό που μας χωρίζει και αυτό που μας ενώνει είναι η Ελλάδα. Αυτό που μας ενώνει είναι τα 2/3 του πληθυσμού που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, είναι τα 300 χιλιάδες παιδιά που έχουν φύγει στο εξωτερικό και πρέπει να γυρίσουν πίσω, οι επιστήμονες, οι νέοι, είναι τα παιδιά μας που κάθονται στα σπίτια και μαραζώνουν από την ανεργία. Αυτά μας ενώνουν και αυτά είναι πολύ πιο ισχυρά από οποιεσδήποτε άλλες διαφορές.(...)





Για τα εξοπλιστικά .

(...)Κοιτάξτε, όταν αυτή τη στιγμή η χώρα παραμένει υπό την απειλή εξ Ανατολών. Δεν μπορεί να είναι γυμνή, δεν μπορεί να έχουμε τα τελειότερα οπλικά συστήματα και να μην έχουμε πυρομαχικά. Δεν μπορεί να έχουμε εν εξελίξει παραγγελίες και ο ελληνικός λαός, που «ματώνει» αυτή τη στιγμή οικονομικά, να έχει πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια και να παραλαμβάνουμε υλικό το οποίο δεν
δουλεύει.

Καταρχήν, θα ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις. Σε εκείνες τις συμβάσεις που έχουν πρόβλημα θα ασκήσουμε τους όρους των συμβάσεων αυτών υπέρ της χώρας.

Θα σας πω ένα παράδειγμα, τα καινούργια ελικόπτερα ΝΗ-90, από τα οποία έχουν παραληφθεί 10 από τα 20, λειτουργούν τα δύο. Το ένα δε, με αυτό που μετέβην εγώ στην Κρήτη, έμεινε στην Κρήτη.
Δεν είναι δυνατόν να έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός 670 εκατομμύρια ευρώ για τα ελικόπτερα, τα έχουμε παραλάβει και από τα δέκα τα καινούρια που έχουμε παραλάβει τα εννιά να είναι στο έδαφος. Βεβαίως και δεν πρόκειται να το δεχτώ και θα υπάρχουν και ευθύνες και συμβατικές και ποινικές ευθύνες και θα ακυρωθούν και οι παραγγελίες εάν δεν προχωρήσουν.

Θα δεχτώ ποτέ εγώ να πληρώνει ο ελληνικός λαός 670 εκατομμύρια ευρώ, να παραλαμβάνουμε καινούργιο υλικό και αυτό το υλικό ναμην λειτουργεί, γιατί κάποιοι θέλουν να βάλουμε μία σύμβαση «καπέλο», άλλα 70 εκατομμύρια για τη συντήρηση;

Δεν υπάρχει «φίλοι των Γάλλων», «φίλοι των Αμερικανών» και «φίλοι των Ρώσων». Φίλοι με όλους είμαστε και στο ΝΑΤΟ στη συμμαχία είμαστε και θα παραμείνουμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε και θα παραμείνουμε και με τη Ρωσία έχω καλές σχέσεις. Από εκεί και πέρα είτε είναι γαλλικό, είτε είναι ινδικό, είτε είναι αμερικανικό, δεν είναι δυνατό ποτέ να αποδεχτώ να «ματώνει» ο ελληνικός λαός, να πληρώνει του κόσμου τα λεφτά και τα υλικά αυτά να μην δουλεύουν.

Όλες οι υποθέσεις οι οποίες αφορούν εξοπλιστικά θα ανοίξουν. Θα επανεξετάσουμε όλους τους φακέλους, θα επανεξετάσουμε και παλαιότερες προμήθειες. Αν κάποιες προμήθειες πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα, θα πάνε. Αν κάποιες προμήθειες πρέπει να προχωρήσουν, εγώ δεν θα επιτρέψω πλέον να δουλεύει το «γρηγορόσημο». Δεν μπορεί ένας φάκελος να βρίσκεται υπό εξέταση 12 χρόνια για να πάρουμε ένα ανταλλακτικό το οποίο έχει καθηλώσει αυτή τη στιγμή ένα αμυντικό υλικό το οποίο είναι χρήσιμο για την πατρίδα μας.

Ο σκοπός μου είναι να γυρίσουν όλα στα επιτελεία. Υπάρχουν έντιμοι αξιωματικοί οι οποίοι μπορούν να τα χειριστούν. Δεν είναι δυνατόν οι σύμβουλοι του εκάστοτε υπουργού να γίνονται οι διαχειριστές των οπλικών συστημάτων. Εξάλλου οι μισοί είναι στη φυλακή.(...)




Για την ΕΑΒ, ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ.

(...) Για μας είναι σημαντικό ,όπως είπα, η Αμυντική Βιομηχανία, θα μπει μπροστά και η ΕΑΒ και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ, θα κάνουμε εξαγωγές. Θα ξαναμπεί μπροστά η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.(...)


Ο Τσοχατζόπουλος πλήρωσε για ό,τι έκανε, υπάρχουν και άλλοι. Καμία ασυλία

(...)θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, δεν πρόκειται να μείνει κανένας φάκελος κλειστός. Δεν πρόκειται να κρύψουμε τίποτα, θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια. Δεν μπορεί να αιμορραγεί ο ελληνικός λαός και εδώ κάποιοι να έχουν κάνει πάρτι με τους εξοπλισμούς. Ξεκάθαρα πράγματα.

Εδώ υπέγραψαν την περίφημη σύμβαση ο κ. Βενιζέλος με τον κ. Σάφα, ο κ. Σάφα εξαφανίστηκε με 300 εκατομμύρια και δεν άνοιξε ρουθούνι. Βεβαίως θέλουμε τα υποβρύχια. Τα υποβρύχια πρέπει να είναι στο Αιγαίο, τα έχουμε ανάγκη, αλλά από εκεί και πέρα δεν σημαίνει ότι επειδή θα πάρουμε τα υποβρύχια δεν θα αναζητήσουμε τις ευθύνες εκείνων που έκαναν το ελληνικό δημόσιο να χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια. Βεβαίως δεν θα σταματήσουμε στον Τσοχατζόπουλο, ο Τσοχατζόπουλος πλήρωσε για ό,τι έκανε, υπάρχουν και άλλοι. Καμία ασυλία, αυτό σας το διαβεβαιώνω.(...)




Για το επίδομα της παραμεθορίου

(...)Καταρχήν, θέλω να αποκαταστήσω το θέμα της οικονομικής εξαθλίωσης των εν ενεργεία και των απόστρατων στρατιωτικών, οι οποίοι δεν είναι συνταξιούχοι, παραμένουν στην εφεδρεία και παραμένουν στον κορμό της Εθνικής Άμυνας.

Το επίδομα της παραμεθορίου, αυτό δηλαδή που είχε στερήσει πραξικοπηματικά από το 2012 η τρόικα, είναι ένα ποσό της τάξεως των δύο εκατομμυρίων ευρώ το μήνα.(...)


Για την επίσκεψη του σε Ίμια- Κρήτη

(...)η κίνηση να τιμήσουμε τους Έλληνες που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, εντός ελληνικού εναέριου χώρου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απέδωσε τιμή σε εκείνους που έπεσαν στα Ίμια, στον Παναγιώτη Βλαχάκο, τον Έκτορα Γιαλοψό και τον Χριστόδουλο Καραθανάση. Ήταν μία κίνηση η οποία πιστεύω ότι εκπροσωπεί κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.(...)

(...)Τι να κάνουμε, δεν είμαστε όλοι Σημίτης. Πρέπει να καταλάβουν ότι εδώ πέρα υπάρχει μία κυβέρνηση η οποία δεν διαπραγματεύεται την εθνική κυριαρχία της χώρας. Εν συνεχεία, πήγα στην Κρήτη για να τιμήσω έναν άλλο Έλληνα, ο οποίος έδωσε μάχη στην Κύπρο, το 1974, τον Μανώλη Μπικάκη, που με ένα ΠΑΟ απέτρεψε την επέλαση των Τούρκων, αχρηστεύοντας πέντε τεθωρακισμένα μόνος του. Αυτός ο άνθρωπος, παρότι είχε προταθεί από τον διοικητή του για το παράσημο της ανδρείας, υπέστη αυτό που υπέστησαν όλοι εκείνοι που πολέμησαν στην Κύπρο, δίπλα στον Κυπριακό Ελληνισμό. Ποτέ δεν αναγνωρίστηκαν ότι έδωσαν τη μάχη για την Ελλάδα, για την ελληνική σημαία.

 Πρέπει να κλείσουν οι παλιοί λογαριασμοί. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή εκείνος ο οποίος έδωσε μάχη στην Κύπρο να μην αναγνωρίζεται με τον απλό τίτλο του στρατιώτη από το κράτος και ιδίως από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αυτό είναι το πρώτο στίγμα μίας κυβέρνησης που αποφάσισε ότι τέτοιου είδους ταμπού που υπήρχαν, θα σπάσουν.(...)

**όλη τη συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε εδώ

www.diulistirio.blogspot.com
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus