Διυλιστήριο: Ερίκ Τουσέν (πρόεδρος της Επιτροπής για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου) : Κάντε λογιστικό έλεγχο, το ελληνικό χρέος είναι παράνομο και απεχθές!

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ερίκ Τουσέν (πρόεδρος της Επιτροπής για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου) : Κάντε λογιστικό έλεγχο, το ελληνικό χρέος είναι παράνομο και απεχθές!

Ακούστε με προσοχή τί λέει ο Ερίκ Τουσέν για την Ελλάδα και το χρέος.
 Για όσους δεν τον γνωρίζουν, είναι πρόεδρος της Επιτροπής για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM) και συμμετείχε στην επιτροπή λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού το 2007. Μόλις επισκέφθηκε την Ελλάδα και πριν από λίγο ανέβηκε στο διαδίκτυο αυτή η καταπληκτική συνέντευξη.

 Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Τουσέν λέει πως το ελληνικό χρέος -αυτό που προέκυψε από τις δανειακές συμβάσεις 2010-2012- είναι παράνομο (illégal) και επαχθές (illégitime), πως έχουμε πολλά επιχειρήματα γι' αυτό και πως πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε λογιστικό έλεγχο του χρέους μας -το οποίο μπορούμε σε μεγάλο βαθμό να ακυρώσουμε. Μάλιστα τόνισε πως υπάρχει και νόμος της ΕΕ που προβλέπει κάτι τέτοιο. Δηλαδή ...να κάνουμε ό,τι προβλέπει η ίδια η ΕΕ! 

Εξαιρετική συνέντευξη, εξηγεί επίσης τί σημαίνει παράνομο χρέος κλπ... ο ίδιος είπε ότι συνάντησε πολλούς νυν Υπουργούς της κυβέρνησης και τους μίλησε για το ζήτημα. Όλοι γνωρίζουν. Μάλιστα ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ με αυτή την λαϊκή απαίτηση (και οι Αν.Ελλ.) και υποσχέθηκαν ότι θα το κάνουν: να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους! 

Γιατί όμως δεν μιλούν γι' αυτό στις διαπραγματεύσεις στο Γιουρογκρουπ; Θα ήταν ένα από τα πιο μεγάλα όπλα μας! Γιατί δεν ζητούν ΧΘΕΣ λογιστικό έλεγχο;
Η υπομονή εξαντλείται...
Δείτε το βίντεο!



Γιώργος Σγούρδος, Λωζάνη.
twitter.com/sgourdos

www.diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus