Διυλιστήριο: Καταργείται το ΤΑΙΠΕΔ, δημιουργείται νέος φορέας - Μονομερής ενέργεια χαρακτηρίζεται από τους ''Θεσμούς''

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Καταργείται το ΤΑΙΠΕΔ, δημιουργείται νέος φορέας - Μονομερής ενέργεια χαρακτηρίζεται από τους ''Θεσμούς''


Την ώρα που συζητιόταν στην Βουλή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση ο κύριος Καστέλο διαμήνυσε ότι θεωρείται μονομερής ενέργεια, αλλά παρόλο αυτά συνεχίστηκε κανονικά η συζήτηση στην Βουλή. Στην συνέχεια ήρθε ο κύριος Νταίσεμπλουμ σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό να βάλει στο παιχνίδι της πίεσης και το κούρεμα των καταθέσεων αλλά Κύπρο, χρησιμοποιώντας το τελευταίο χαρτί πίεσης που είναι οι συστημικές τράπεζες και ο κύριος Στουρνάρας.

Στόχος του νομοσχεδίου, μέσω του νέου φορέα, είναι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις να στηριχθεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Τη σχετική ανακοίνωση για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, έκανε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ.

Στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, προβλέπεται η διάλυση της εταιρείας Παράκτιο Αττικό Μέτωπο και η απορρόφηση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στο ΤΑΙΠΕΔ. Μετά την απορρόφηση αυτή, δημιουργείται ένα Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας που στόχο έχει την αξιοποίηση της ιδιωτικής δημόσιας περιουσίας προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Τα έσοδα που θα προκύπτουν θα αξιοποιούνται για την χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και την στήριξη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Οι ακριβείς όροι για τη δημιουργία και τη λειτουργία του νέου αυτού Ταμείου θα προσδιοριστούν με την κατάθεση ξεχωριστού σχεδίου νόμου.

Σύμφωνα με την κυρία Βαλαβάνη «τελειώνει το ΤΑΙΠΕΔ» ως Ταμείο που προωθούσε τις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και απέδιδε εντός δέκα ημερών τα έσοδα στον λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους στο εξωτερικό.

Απαντώντας η υπουργός σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη, σχετικώς με τις αποφάσεις και τις διαδικασίες για τα περιφερειακά αεροδρόμια, είπε πως για το θέμα αυτό και οτιδήποτε άλλο δεν έχει ολοκληρωθεί, θα εξετασθεί με βάση τη νομιμότητα, κάτι που συμφωνήθηκε και στις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus