Διυλιστήριο: Αριστείδης Μπαλτάς : ''Ένας λαός ίσως χρειαστεί ξανά και ξανά να επιβεβαιώσει τον εαυτό του ...''

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Αριστείδης Μπαλτάς : ''Ένας λαός ίσως χρειαστεί ξανά και ξανά να επιβεβαιώσει τον εαυτό του ...''


Ένα κείμενο, προς όλες τις μαθήτριες και μαθητές των σχολείων της χώρας, με αφορμή την επέτειο της παλιγγενεσίας της Ελλάδας, απέστειλε ο υπουργός πολιτισμού, παιδείας και θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς, προτρέποντας τους δασκάλους όλης της Χώρας να προσπαθήσουν να επιδείξουν την οφειλόμενη μνήμη και τιμή στο γεγονός της Επανάστασης και να αποφύγουν εορτασμούς που συχνά αποξηραίνουν το καθοριστικό ιστορικό συμβάν. Μάλιστα συνδέει την εποχή εκείνη με την σημερινή εποχή, αναφέροντας ότι χαρακτηριστικά ότι ''ένας λαός ίσως χρειαστεί ξανά και ξανά να επιβεβαιώσει τον εαυτό του : κάθε φορά που θα είναι αναγκασμένος να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία του, την κυριαρχία του, την αξιοπρέπειά του και την περηφάνια του, την δημοκρατία του, την πολιτική του ύπαρξη, κάθε φορά που θα χρειαστεί να πούμε όλοι μαζί: ''εμείς, ο λαός''

Μπορείτε να διαβάστε όλο το κείμενο εδώ




http://diulistirio.blogspot.gr/

      
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus