Διυλιστήριο: Ρήγμα στην κυβέρνηση για Τέμενος και Μέγαρο Μουσικής - Καταψήφισαν δύο τροπολογίες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ρήγμα στην κυβέρνηση για Τέμενος και Μέγαρο Μουσικής - Καταψήφισαν δύο τροπολογίες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες


Οι πρώτες ρωγμές στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Ανεξάρτητων Ελλήνων άρχισαν να φαίνονται. Συγκεκριμένα μετά την επίθεση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο  χαρακτηρίζοντας πως με την πράξη να αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους στα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας ''συνθηκολόγησε με τον αναχρονισμό'', έρχονται σήμερα οι ψηφοφορίες για την δημιουργία τεμένους στην Αθήνα και η χρηματοδότηση του μεγάρου μουσικής.

Για την δημιουργία τεμένους 

Ψηφίστηκε η τροπολογία σχετικά με τις διαδικασίες ανέγερσης του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό, βάσει της οποίας ρυθμίζονται πολεοδομικές εκκρεμότητες ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του. Παρά τις διαφωνίες των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ η κυβέρνηση δεν έκανε πίσω και έτσι το κόμμα του Π. Καμμένου καταψήφισε την ρύθμιση. «Κατά» ψήφισε και η Χρυσή Αυγή, ενώ υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΚΚΕ και ΠαΣοΚ.


Η στάση των ΑΝΕΛ προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Εμ. Συντυχάκη ο οποίος τους κατηγόρησε ότι «ταυτίζονται με τον σκοταδισμό», ενώ η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου απάντησε ότι «είναι ανήκουστο το ΚΚΕ να μας ταυτίζει με τη Χ.Α. επειδή συμφωνούμε σε αυτό το θέμα» και ζήτησε από τον βουλευτή του ΚΚΕ «να το πάρει πίσω».

Οι ΑΝΕΛ είχαν δηλώσει ότι η τροπολογία αυτή είναι τουλάχιστον άκαιρη συνδέοντας το όλο θέμα με την στάση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, δεδομένου ότι η γειτονική χώρα «δεν έχει πραγματοποιήσει βήματα προόδου τόσο σε σχέση με τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, όσο και σε σχέση με τις υποχρεώσεις της από το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές συμβάσεις για την επαναπροώθηση των προσφύγων - μεταναστών στις χώρες από τις οποίες εισήχθησαν στην Ε.Ε.», όπως είχε δηλώσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Κυβίστηση μετά μουσικής. Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για το Μέγαρο

Τροπολογία με την οποία παρατείνεται για ακόμα τέσσερις μήνες η απαλλαγή του Μεγάρου Μουσικής από την υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, διπλασιάζεται ο αριθμός των δόσεων ρύθμισης των οφειλών του προς το ΙΚΑ και μειώνονται κατά 50% στις προσαυξήσεις των συγκεκριμένων οφειλών κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία:
Παρατείνεται εκ νέου μέχρι 31.8.2015 (έληξε 30.4.2015) η απαλλαγή του ΟΜΜΑ από την υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας με όλες τις αναφερόμενες συνέπειες (αναστολή συμψηφισμών και μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, μη υπολογισμός τόκων και προστίμων για χρέη από καταπτώσεις εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου κλπ)
Αυξάνονται σε 90 από 48 που ισχύει σήμερα ο αριθμός των ισόποσων μηνιαίων δόσεων για τις οφειλές του ΟΜΜΑ προς το ΙΚΑ που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι και τον Απρίλιο 2014 και έχουν ήδη ενταχθεί σε ρύθμιση.
Παρέχεται έκπτωση 50% στις προσαυξήσεις και τα πρόσθετα τέλη των ανωτέρω οφειλών
Παρατείνεται έως 30.8.2015 η θητεία του ΔΣ του ΟΜΜΑ

Σχετικά με την τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής, παρών ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και ΚΚΕ, ενώ καταψήφισαν και πάλι Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Έλληνες ενώ την υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Βόμβα από τον Βουλευτή Χαικάλη

Σήμερα το βράδυ ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαικάλης στην εκπομπή παρεμβάσεις στο Blue Sky με τον Άκη Παυλόπουλο, επεσήμανε ότι οι κόκκινες γραμμές των Ανεξάρτητων Ελλήνων παραμένουν και είναι τελείως αντίθετοι με την διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, ή με την αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Παρόλο αυτά διευκρίνησε ότι θα περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης (που γίνεται για πρώτη φορά, και ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν διαπραγματεύονταν) για να τοποθετηθούν και να δουν συνολικά τα άρθρα προς ψήφιση 

 http://diulistirio.blogspot.gr/



Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus