Διυλιστήριο: «Ψαλίδι» 300.000 ευρώ στους μισθούς των στελεχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

«Ψαλίδι» 300.000 ευρώ στους μισθούς των στελεχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον Γιάνη Βαρουφάκη χωρίς να έχει την έγκριση των δανειστών - Πάνω από 200.000 ευρώ το χρόνο έπαιρνε η τέως διευθύνουσα σύμβουλος

Να «ψαλιδίσει» κατά 40% τους μισθούς των καλοπληρωμένων στελεχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, για να εξοικονομηθούν 300.000 ευρώ ετησίως, αποφάσισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, χωρίς όμως να ακολουθήσει την προβλεπόμενη από το νόμο τυπική διαδικασία, που προβλέπει ότι χρειάζεται έγκριση των δανειστών για τέτοιες αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι στο ΤΧΣ, που είναι σήμερα «ακέφαλο» μετά την παραίτηση της Αναστασίας Σακελλαρίου από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου, τα οκτώ στελέχη του διοικητικού συμβουλίου λάμβαναν πάνω από 800.000 ευρώ το χρόνο.

Τη μερίδα του λέοντος από αυτό το ποσό λάμβαναν ο πρόεδρος, η διευθύνουσα σύμβουλος και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος. Η κ. Σακελλαρίου λάμβανε περισσότερα από 200.000 ευρώ ετησίως.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη, μειώνονται κατά 40% οι αμοιβές της διοίκησης (Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου, Αν. Διευθύνοντος Συμβούλου, κλπ) του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Από τις μειώσεις θα εξοικονομηθούν πάνω από τριακόσιες χιλιάδες ευρώ ετησίως (300.000).

Ο Υπουργός αντιλαμβάνεται ότι οι θέσεις υψηλής ευθύνης πρέπει να ανταμείβονται αντίστοιχα. Όμως οι ισχύουσες αμοιβές στο ΤΧΣ, σε μια περίοδο που τα εισοδήματα των εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα έχουν συρρικνωθεί, αποτελούν πρόκληση για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο (3864/2010, άρθρο 4) – που δυστυχώς απαιτεί διαβούλευση με τους θεσμούς ώστε να οριστικοποιηθεί απόφαση που αφορά το ύψος των μισθών που καταβάλλει το ελληνικό δημόσιο στη διοίκηση του ΤΧΣ – ο Υπουργός Οικονομικών πληροφόρησε τον κ. Thomas Wieser, Πρόεδρο του EuroWorking Group, σχετικά.

Σε μια περίοδο που οι θεσμοί θεωρούν “πισωγύρισμα” (backtracking) την αναστολή των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις και την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Υπουργός Οικονομικών πιστεύει πως το EuroWorking Group δεν θα φέρει αντίρρηση στην απόφαση αυτή.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus