Διυλιστήριο: VIDEO - Τυφλή επικοντίστρια κερδίζει χάλκινο μετάλλιο

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

VIDEO - Τυφλή επικοντίστρια κερδίζει χάλκινο μετάλλιο

H Σαρλότ Μπράουν έχει χάσει την όρασή της, ωστόσο διαθέτει κάτι που είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο: δύναμη ψυχής. Χάρη σε αυτήν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο σε σχολικό πρωτάθλημα του Τέξας.

"Το γεγονός ότι δεν μπορώ να δω δεν προσδιορίζει ποια είμαι. Απλώς έτυχε να μην έχω τη ικανότητα να βλέπω", έχει δηλώσει η μαθήτρια, που άρχισε να χάνει την όραση της όταν ήταν μόλις 16 εβδομάδων εξαιτίας του καταρράκτη που παρουσίασε.

Παρά το γεγονός ότι υποβλήθηκε σε σειρά επεμβάσεων, οι γιατροί δεν κατάφεραν να επαναφέρουν την όρασή της, με αποτέλεσμα η νεαρή να μάθει να πορεύεται χρησιμοποιώντας στο έπακρο τις υπόλοιπες τέσσερις αισθήσεις της.

"Μου πήρε τρία χρόνια να ανέβω στο βάθρο των νικητών και τελικά τα κατάφερα. Η ιστορία δεν είναι για εμένα. Είναι για όλους εκείνους που παλεύουν για κάτι", τόνισε μετά από τον αγώνα η γενναία επικοντίστρια, η οποία καταφέρνει να ξεπερνά τις τεχνικές δυσκολίες με τη βοήθεια ενός βομβητή που τοποθετείται μεταξύ στρώματος και βαλβίδας, προκειμένου να τοποθετήσει σωστά το κοντάρι, ενώ ο προπονητής της βρίσκεται πίσω από το στρώμα και σφυρίζει προκειμένου να κατευθύνει την αθλήτρια στην ευθεία.

Την παράσταση κλέβει και ο σκύλος-οδηγός της αθλήτριας, ονόματι Βέιντορ, ο οποίος της υποδεικνύει μία φορά τη διαδρομή και στη συνέχεια η ίδια την απομνημονεύει.

Ο σπουδαίος σκύλος, μάλιστα, βρέθηκε κοντά στο σημείο που διεξήχθη το σχολικό πρωτάθλημα και στο φινάλε ανέβηκε στο βάθρο μαζί της.


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus