Διυλιστήριο: Διάσωση ορειβάτη από ελικόπτερο του πολεμικού Ναυτικού - Στρατός στην υπηρεσία του πολίτη - VIDEO

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Διάσωση ορειβάτη από ελικόπτερο του πολεμικού Ναυτικού - Στρατός στην υπηρεσία του πολίτη - VIDEO


Μία είδηση που πέρασε στο ψιλά ήταν η άμεση κινητοποίηση ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού για την διάσωση ορειβάτη. Μία κίνηση απλή , αλλά που όμως δείχνει ότι η πολιτική βούληση του Υπουργείου δεν είναι να έχουμε μόνο έναν στρατό ετοιμοπόλεμο, όπου οι εγκαταστάσεις και μηχανοκίνητα ''αραχνιάζουν'', αλλά να βρεθεί κοντά στα προβλήματα των πολιτών και να προσπαθήσει ή καλύτερα, να βοηθήσει στην άμεση επίλυσή τους. Εξάλλου αυτό δείχνει και η λογική της επανασύστασης της παλιάς ΜΟΜΑ όπου ευθύνη της θα είναι να κατασκευάζει δρόμους, γέφυρες κτλ σε περιοχές όπου οικονομικά τουλάχιστον δεν συμφέρει το ελληνικό κράτος να τα κατασκευάσει κάποιος από τους εγχώριους εργολάβους.

Για το σκοπό αυτό Ελικόπτερο Sikοrsky του Πολεμικού Ναυτικού διέσωσε 58χρονο ορειβάτη από την κορυφή Στρογγούλα των Τζουμέρκων, σε υψόμετρο 1.900 μέτρων, και τον μετέφερε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο ορειβάτης φέρει τραύμα στο κεφάλι και στο πόδι μετά από πτώση του ενώ προσπαθούσε να αναρριχηθεί στην κορυφή.

Τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων ζήτησε η Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Ηπείρου καθώς οι άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ που τον είχαν εντοπίσει δεν κατάφεραν να τον προσεγγίσουν παρά τις ολονύκτιες προσπάθειες τους και ζήτησαν τη συνδρομή ελικοπτέρου.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο του epirusgate.blogspot.gr από την στιγμή που το ελικόπτερο παραλαμβάνει τον τραυματισμένο ορειβάτη.




http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus