Διυλιστήριο: Συνελήφθη διευθυντής υποκαταστήματος τράπεζας που έκλεψε από πελάτες 1,2 εκατ. ευρώ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Συνελήφθη διευθυντής υποκαταστήματος τράπεζας που έκλεψε από πελάτες 1,2 εκατ. ευρώ

Εξαπατούσε τους καταθέτες χρησιμοποιώντας τα σενάρια περί Grexit

Διευθυντής υποκαταστήματος τράπεζας στη Δυτική Αττική συνελήφθη την Παρασκευή για απάτη σε βάρος πελατών - καταθετών, με όφελος για τον ίδιο 1.227.000 ευρώ. Ο 49χρονος χρησιμοποιούσε τα σενάρια περί Grexit προκειμένου να αποσπάσει χρηματικά ποσά από τους πελάτες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 49χρονος τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2013, με την ιδιότητα του διευθυντή υποκαταστήματος πιστωτικού ιδρύματος, έπειθε πελάτες να τοποθετήσουν τις καταθέσεις τους σε επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο θα τους παρείχε «ασφάλεια καταθέσεων», σε περίπτωση «κουρέματος». Στη συνέχεια, προέβαινε, εν αγνοία τους και για λογαριασμό του, σε τμηματικές εκταμιεύσεις, υπογράφοντας αντ' αυτών τα σχετικά παραστατικά ανάληψης. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι έχει εξαπατήσει, με τον παραπάνω τρόπο, τουλάχιστον τέσσερις καταθέτες. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία καθώς και για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς και των νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

Από τις έρευνες που έγιναν στην οικία και το αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το ποσό των 56.045 ευρώ, τρία περίστροφα, δύο πιστόλια, μία καραμπίνα, τρία κυνηγετικά όπλα, πλήθος βιβλιαρίων καταθέσεων, καρτών και εγγράφων διαφόρων φυσικών προσώπων. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε ειδικό ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων.

Πηγή:

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus