Διυλιστήριο: Τσίπρας προς δανειστές: Αποδέχομαι με τρόμο την «κοινωνική γενοκτονία» μόνο με 70% διαγραφή του χρέους!

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Τσίπρας προς δανειστές: Αποδέχομαι με τρόμο την «κοινωνική γενοκτονία» μόνο με 70% διαγραφή του χρέους!

Σκηνικό πλήρους αδιεξόδου περιγραφόταν από τις πληροφορίες που φτάνουν από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

Οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται θεωρώντας ως βάση συζήτησης τις δικές της προτάσεις αφαιρώντας μέτρα όπως η αύξηση εισφορών των συνταξιούχων για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που θα μείωνε έμμεσα κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Από την άλλη μεριά οι θεσμοί επέμεναν στις δικές τους προτάσεις.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο πως ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε στους δανειστές το ζήτημα πως θα ήταν διατεθειμένος να προχωρήσει στην αποδοχή του πακέτου μέτρων που προτείνουν οι θεσμοί αλλά μόνο με την προϋπόθεση πως θα διαγραφόταν επί τόπου το 70% του χρέους! Και μάλιστα φέρεται να έχει κάνει και τις σχετικές τεχνικές επεξεργασίες το οικονομικό επιτελείο του. Ωστόσο κάτι τέτοιο στο βαθμό που ισχύει δεν φαίνεται να προχωρεί.


Πάντως η εικόνα που διαμορφώνει η πληροφορία αυτή ασχέτως της ακρίβειάς της ή της ορθότητάς της δεν πρέπει να θεωρείται εκτός πραγματικότητας ως προς την ουσία της καθώς υπάρχουν δύο στοιχεία που συγκλίνουν σ’ αυτό.

Πρώτο είναι ο μόνος τρόπος να γίνει έστω και με βαριά καρδιά αποδεκτή από την κυβερνητική πλειοψηφία μια συμφωνία με τους δανειστές με βάση το κλίμα που διαμορφώνεται στα κομματικά και κοινοβουλευτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Επί πλέον ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μάλλον καθόλου τυχαία δεν είπε την Τρίτη ότι ένας από τους τρεις όρους που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή μια συμφωνία θα ήταν η «βαθιά διαγραφή του χρέους, του μεγαλύτερού του μέρους».

Άλλωστε αργά το βράδυ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα η δήλωση του Αυστριακού υπουργού Οικονομικών ότι η ελληνική απαίτηση για το χρέος αποτελεί πρόβλημα μάλλον συνηγορεί ότι πιθανά έστω και ως διαπραγματευτική ντρίμπλα να τέθηκε το θέμα από την ελληνική αντιπροσωπεία.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus