Διυλιστήριο: Διάσκεψη για το χρέος προτείνει ο Πικετί

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Διάσκεψη για το χρέος προτείνει ο Πικετί


Το πρόβλημα του χρέους αφορά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο την Ελλάδα, εκτιμά ο γνωστός Γάλλος οικονομολόγος, Τομά Πικετί.


«Χρειαζόμαστε μια διάσκεψη για το σύνολο των χρεών της Ευρώπης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο Πικετί, προσθέτοντας ότι “μια αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι αναπόφευκτη μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες”.

Ο Γάλλος οικονομολόγος επέκρινε επίσης τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα.
“Είναι μεγάλο λάθος η υπονόμευση της δημοκρατίας στην Ευρώπη, όπως κάνει τώρα η Γερμανία προκειμένου να επιβάλλονται κανόνες προερχόμενοι κυρίως από το Βερολίνο σχετικά με τα χρέη των κρατών”, εκτιμά ο Πικετί.
Η Γερμανία είναι η χώρα που δεν έχει πληρώσει ποτέ τα χρέη της. “Δεν μπορεί να δίνει μαθήματα για το θέμα αυτό σε άλλες χώρες”.

Η Ευρώπη χρειάζεται έναν νέο δημοκρατικό θεσμό, ο οποίος θα αποφασίσει για το επιτρεπτό όριο χρέους ώστε να αποφευχθεί μια νέα αύξησή τους.“Θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα μια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, πρότεινε ο Πικετί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus