Διυλιστήριο: Ράις: Δεν χρεοκοπεί η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει στις 30 Ιουνίου

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ράις: Δεν χρεοκοπεί η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει στις 30 Ιουνίου

Διευκρινίσεις σχετικά με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μην καταβάλλει εμπρόθεσμα την οφειλή της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έδωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, κατά τη διάρκεια καθιερωμένης ενημέρωσης. Όπως σημείωσε ο κ. Ράις, το Ταμείο δεν εκλαμβάνει την εξέλιξη αυτή ως χρεοκοπία αλλά θέτει την χώρα στο καθεστώς των «ληξιπρόθεσμων οφειλών» και στη συνέχεια η Κριστίν Λαγκάρντ θα πρέπει να ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου εντός τριάντα ημερών για τα περαιτέρω.

Ο κ. Ράις ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα εξοφλήσει εγκαίρως την οφειλή της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στις 30 Ιουνίου. Ο ίδιος αρνήθηκε να αναφερθεί στην ουσία των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στις Βρυξέλλες. Σημείωσε πάντως, ότι καταβάλλονται συνεχείς και επίπονες προσπάθειες προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η πρόταση που έχουν καταθέσει οι τρείς Θεσμοί είναι ομόφωνη.

Υποστήριξε ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία η οποία θα διασφαλίζει τη χρηματοδότηση της οικονομίας και θα προωθεί τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ενώ διευκρίνισε ότι το ΔΝΤ δεν θέτει τελεσίγραφα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus