Διυλιστήριο: Εξέλιξη – βόμβα αν επιβεβαιωθεί: ΕΕ και ΕΚΤ ετοιμάζουν κοινή δήλωση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους !

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Εξέλιξη – βόμβα αν επιβεβαιωθεί: ΕΕ και ΕΚΤ ετοιμάζουν κοινή δήλωση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους !

Κείμενο που θα αναφέρεται στο θέμα του χρέους σε περίπτωση συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, επεξεργάζεται η Κομισιόν και η ΕΚΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».
Το δημοσίευμα επικαλείται υψηλόβαθμο Ευρωπαίο αξιωματούχο ο οποίος τόνισε πως πρόκειται για ανανέωση της δήλωσης για την ελάφρυνση του χρέους που είχε κερδίσει η ελληνική πλευρά στο Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, όταν υπουργός ήταν ο Γ. Στουρνάρας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επιβολή capital controls στις τράπεζες, θα γίνει μόνο εάν οι εκροές αυξηθούν επικίνδυνα τις επόμενες ημέρες, τονίζει το δημοσίευμα της «Καθημερινή».
Ο ίδιος Ευρωπαίος αξιωματούχος, τόνισε πως το σενάριο που εξετάζεται και είναι το πιο πιθανό αυτή την στιγμή είναι να συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των μελών της Ευρωζώνης την Πέμπτη το βράδυ (25/06) μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής που είναι προγραμματισμένη εκείνη την ημέρα και έχει πολύ βαριά ατζέντα. Σκοπός είναι με αυτό τον τρόπο το ελληνικό ζήτημα να μην επισκιάσει τα άλλα σοβαρά θέματα που έχουν να συζητηθούν όπως το Grexit αλλά και η μεταναστευτική πολιτική. Συγχρόνως θα έχει περάσει και μία εβδομάδα από το σημερινό Eurogroup χωρίς κάποια άλλη συνάντηση με αποτέλεσμα να ασκήσει περαιτέρω πίεση στην ελληνική πλευρά, τονίζει η «Καθημερινή».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus