Διυλιστήριο: Διαδηλώσεις υπέρ Ελλάδας και κατά λιτότητας σε όλη την Ευρώπη [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Διαδηλώσεις υπέρ Ελλάδας και κατά λιτότητας σε όλη την Ευρώπη [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]


Το Διυλιστήριο λέει : ''... Για να καταλάβουμε όλοι τις προθέσεις των διοργανωτών της διαδήλωσης ''ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ'' στην Ελλάδα, δεν είδαμε ούτε ένα πανό, ένα πλακάρντ, κάτι, που να ανέφερε έστω και ως ένδειξη για τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, ή για τις περικοπές ή για τους φόρους. Βέβαια είδαμε πλακάρντ να γράφει ''Ναι στα μέτρα Γιούνκερ''.
Αντιθέτως τα συνθήματα κατά των μέτρων της λιτότητας και της εφαρμοζόμενης πολιτικής στην Ελλάδα είναι αυτά που κατακλύζουν τις Ευρωπαικές πόλεις ....''   

Με σύνθημα: «Ελλάδα, Γαλλία, Ευρώπη: Η λιτότητα σκοτώνει, η δημοκρατία πεθαίνει... Αντιστεκόμαστε», διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας πραγματοποιούνται σήμερα σε Παρίσι και Βερολίνο. Αύριο με το ίδιο σύνθημα διαδηλώνουν σε Βρυξέλλες και Άμστερνταμ ενώ στις 23 Ιουνίου αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει στο Λονδίνο. Διαδήλωση κατά της λιτότητας στη Βρετανική πρωτεύουσα έγινε και σήμερα με τη συμμετοχή 70.000 τουλάχιστον ανθρώπων.

Λονδίνο


Πάνω από 70.000 άνθρωποι κατέβηκαν στο κέντρο του Λονδίνου για να διαδηλώσουν κατά της λιτότητας. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Σταματήστε τις περικοπές», «είστε λάθος», «φορολογείστε τους πλούσιους». Αρκετά πανό έφεραν συνθήματα υπέρ της Ελλάδας.






Παρίσι



Διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Ελλάδα


Το διαδικτυακό κάλεσμα για τις διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας συνυπογράφουν ευρωπαϊκές οργανώσεις, σύλλογοι, συνδικάτα, κόμματα της αριστεράς και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Συμμετέχει και η συλλογική πρωτοβουλία που με σύνθημα: «Η Ελλάδα, μια ελπίδα για την Ευρώπη» έχει συγκεντρώσει 20.000 υπογραφές. Το κάλεσμα, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Σήμερα οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και κυβερνήσεις, επιχειρούν να λυγίσουν την Ελλάδα, να πνίξουν τις φωνές που προτείνουν μια άλλη Ευρώπη, αυτήν της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

» Από τις 20 έως τις 27 Ιουνίου, θα είναι μια μεγάλη εβδομάδα ευρωπαϊκής κινητοποίησης. Όλοι μαζί σε Ρώμη, Βερολίνο, Λονδίνο, Αθήνα, Μαδρίτη, Βρυξέλλες, Παρίσι και σε πολλές άλλες πόλεις θα απαντήσουμε στις ελληνικές κινητοποιήσεις 'Ενωμένοι κατά της λιτότητας και της κοινωνικής αδικίας.

» Ο ελληνικός λαός, ψηφίζοντας μια αριστερή κυβέρνηση, αποφάσισε να σπάσει τη νεοφιλελεύθερη συναίνεση.

» Η αλληλεγγύη και η μαζική λαϊκή υποστήριξη θα συμβάλουν στο να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα στη μετωπική μας σύγκρουση με την οικονομική και πολιτική ευρωπαϊκή ελίτ.

» Ας παλέψουμε για μια Ευρώπη της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης, κατά μιας Ευρώπης του κέρδους, μια Ευρώπη φρούριο. Καλούμε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να συμμετέχουν στην Εβδομάδα Αλληλεγγύης και να δημιουργήσουν γύρω τους ισχυρές εθνικές συμμαχίες για την υποστήριξη του ευρωπαϊκού αγώνα κατά της λιτότητας».

ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus